ΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1984.
Aπό το 1997, ασχολήθηκε με την Street Art τοιχογραφία, παίρνοντας μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς. Το 1999 παρακολούθησε  μαθήματα γραμμικού και ελεύθερου σχεδίου με δάσκαλο τον αρχιτέκτονα Δ. Παπακωνσταντίνου. Το 2003 απέσπασε τιμητικό δίπλωμα στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό  Βιομηχανικού Σχεδιασμού Επίπλου της 6ης έκθεσης επίπλου στη Λάρισα.
Το 2005 αποφοίτησε, από το Τμήμα Σχεδιασμού Επίπλου & Τεχνολογίας Ξύλου, ΤΕΙ Λάρισας, με τη φιλοδοξία να συνεχίσει και να εξελίξει την τέχνη του χειροποίητου επίπλου, στην οποία η οικογένειά του έχει παράδοση από το 1945 στο Αγρίνιο.
H αγάπη του για την τέχνη και τη λεπτομέρεια, τον οδήγησε το 2014 στην πρώτη του ατομική έκθεση παρουσιάζοντας φιγούρες της Commedia del arte, ζωγραφική με μελάνι σε χαρτί, στην «ΝΕΩΡΙΟΝ TEXNHΣ GALLERY» στο Αγρίνιο. Από το 2014 μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει στις ομαδικές εκθέσεις των εικαστικών «Άνθρωπος, Χρώμα + Σίδερο» ως μέλος της κίνησης εικαστικών καλλιτεχνών «Πέρα(σ)μα».
Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη συντήρηση και αναπαλαίωση επίπλων και έργων τέχνης. Ασχολείται επίσης με τη γραφιστική και έχει σχεδιάσει και εικονογραφήσει πλήθος εντύπων, αφισών καθώς και βιβλίων. Από το 2014 ασχολείται με την κατασκευή σκηνικών στο ερασιτεχνικό θέατρο.
Το 2017 παρακολούθησε σεμινάρια χαρακτικής με δασκάλους τους χαράκτες Μιχάλη Κότσαρη και Γιάννη Λουκά.  Την ίδια χρονιά, έκανε την πρώτη του επαγγελματική σκηνογραφία για θέατρο στην παράσταση «Οι κακοί του Σαίξπηρ» σε σκηνοθεσία και σύνθεση κειμένων του Νίκου Καραγέωργου, για την πειραματική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, στις καπναποθήκες Παπαστράτου.
Σήμερα εργάζεται στο καλλιτεχνικό του εργαστήρι, στο Αγρίνιο.
Email: dimitris.j.dimas@gmail.com Site: dimasfurniture.com Tel: 698 379 5028

 

Last modified: 19/01/2018