ΑΛΤΙΝΤΖΟΓΛΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στη Δράμα το 1978.

Σπουδές: Ενθουσιασμένος από την Conceptual Art, το 1996 ξεκινά σπουδές στο τμήμα Καλών Τεχνών του University of Wolverhampton με ειδίκευση στην γλυπτική, υπό την επίβλεψη του David Bainbridge (ιδρυτικό μέλος του Conceptual Art group, Art & Language). Συνεχίζει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ίδιο ίδρυμα επιλέγοντας κατευθύνσεις που θα διευρύνουν την πρακτική του (MA, Fine Art as Social Practice) αλλά και τις θεωρητικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις του (PhD, Dualism and the Critical Languages of Portraiture).
Το 2011 ιδρύει το διεθνές ερευνητικό περιοδικό Desearch, παρέχοντας την δυνατότητα σε νέους ερευνητές να δημοσιεύσουν την δουλειά τους και για το οποίο σύντομα κερδίζει Βρετανικές και Ευρωπαϊκές διακρίσεις.
Από το 2013 εργάζεται ως Senior Lecturer στο τμήμα Φωτογραφίας του Wolverhampton School of Art, University of Wolverhampton. Έχει επίσης συνεπιμεληθεί (με τον Martin Fredriksson) την έκδοση του βιβλίου Revolt and Revolution: The Protester in the 21st Century, εκδόσεις Inter-Disciplinary Press (Οξφόρδη, UK). Έργα του έχουν εκτεθεί σε ιδιωτικές γκαλερί και κρατικά μουσεία της Μεγάλης Βρετανίας.

 

Last modified: 09/02/2016