ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965.

Σπουδές: Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με καθηγητές τους Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη και Χρόνη Μπότσογλου και παρακολούθησε τα Εργαστήρια Φορητής Εικόνας, Νωπογραφίας, Ψηφιδωτού και Σκηνογραφίας. Ασχολείται με την Αγιογραφία από το 1982 έχοντας μαθητεύσει κοντά στους Ι. Βράνο, Ν. και Κ. Γεωργιάδη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Νομικής του A.Π.Θ. και του τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Συμμετείχε ως εισηγητής σε Συνέδρια και Σεμινάρια σχετικά με την Συντήρηση Αρχαιοτήτων, Έργων Τέχνης και την Αγιογραφία.

Από το 1994 εργάζεται στην Αθήνα ως Αγιογράφος, ενώ από το 2000 και ως Συντηρητής Έργων Τέχνης. Τα τελευταία χρόνια (1998 έως σήμερα) τοιχογραφεί τον Ι. Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου, το Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου του Πλανά και τον Ι. Ν. Παναγίας Τριχερούσης στο Ιερό Χιλανδαρινό Κελί Μαρουδά στις Καρυές Αγ. Όρους. Το καλοκαίρι του 2009 πραγματοποιεί με ομάδα φοιτητών του από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ψηφιδωτό μνημείο του χάρτη της Μέσης Ανατολής κατά την ύστερη ελληνιστική εποχή καθώς και ψηφιδωτά για το δάπεδο του καθολικού στην Ι. Μονή του Αγίου Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε δύο ατομικές και επτά ομαδικές εκθέσεις. Έργα του υπάρχουν σε ναούς και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  • Από τον Οκτώβριο του 2007 διδάσκει Εκκλησιαστική Ζωγραφική και Ψηφιδωτό στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Last modified: 12/01/2015