Digital Art, A New World»

«Digital Art, A New World», ομαδική έκθεση

Το Chicago Athenaeum: Μuseum of Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies και το PROJECT 2 ATHENS παρουσιάζουν  την έκθεση «Digital Art, A New World» από τις 5 ως τις 15 Μαΐου.
Η έκθεση «Digital Art, A New World» που  παρουσιάζει την δουλειά 28 καλλιτεχνών και πάνω από 80 έργα τέχνης  είναι αφιερωμένη στην ψηφιακή τέχνη και περιλαμβάνει ψηφιακά κολλάζ, βίντεο, animation, έργα επαυξημένης πραγματικότητας, φωτογραφία, εγκαταστάσεις και ψηφιακή μουσική.
Σκοπός της έκθεσης είναι να προβάλλει την ευρεία χρήση ψηφιακών μέσων στην τέχνη σήμερα, την μεταβολή στην αισθητική και παρουσίαση που επιτελείται από την χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, καθώς και τις δυνατότητες που παρουσιάζονται με την ψηφιακή τεχνολογία στην διάδοση, χρήση και απόκτηση της τέχνης σήμερα.Digital Art, A New World
Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν  δυο διαλέξεις με θέμα την ψηφιακή τέχνη και τις νευροεπιστήμες και την χρήση της τεχνολογίας των NFTs στην τέχνη σήμερα, με ομιλητές τη Δρ. Πωλίνα Ζιώγα και τον Ανδρέα  Σταματίου. Περισσότερες πληροφορίες για τις διαλέξεις θα ανακοινωθούν σύντομα.
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Αντωνόπουλος Μιχάλης, Γερολυμάτου Άννα, Γρυλλάκη Νίκη, Ηρωίδου Αντωνία, Katsiaficas Diane, Κούρτη Μαγδαληνή, Κρυωνίδης Νίκος, Λιαρού Σοφία, Μελή Άννα, Μουζακίτη Γιολάντα, Μουζακίτη Φιόνα, Μπαραμπούτης Άρης, Μπούρμπου Μαρία, Μπρισνόβαλη Αγγελική, Μπρουσκομάτης Θόδωρος, Πανταζή Δέσποινα, Πέτρου Σούλα, Πιτσιρή Γιώτα, Σπύρου Βασιλική, Συρογιάννη Πηνελόπη, Σχετάκη Ελένη, Τσεκούρα Αιμιλία, Τσιάρα Μάρθα, Τσιστράκη Στέλλα, Τσίτσελα Κατερίνα, Φερεντίνου Βούλα, Χατζηστεφάνου Άννα Μαρία. Επιμελήτριες: Δέσποινα Σταύρου, Φιόνα Μουζακίτη, Ιστορικός Τέχνης.

Event Information
Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, Πλάκα, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Μαΐου,18.00 – 22.00
Διάρκεια έκθεσης: 5 – 15 Μαΐου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Κυριακή 12.00 -19.00
Πληροφορίες: τηλ. 210 3428511.

 

 

Last modified: 05/05/2022