Art Athina Summer Pop Up… Στην καρδιά της πόλης

Κάτι η γραφειοκρατία κάτι οι εκλογές, το ραντεβού με την Art Athina, μετατίθεται για το Σεπτέμβριο. Μέχρι τώρα η κορυφαία εικαστική διοργάνωση έκλεινε, ουσιαστικά  την εικαστική χρόνια. Να λοιπόν που έφθασε η ώρα η έναρξη της νέας εικαστικής περιόδου να συμπέσει με την Art Athina. Ο Σεπτέμβριος φέρνει και νέα μετακόμιση καθώς η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο. Ο εμβληματικός χώρος για την Αθήνα μακάρι να αποτελέσει μια νέα αρχή. Κάθε εμπόδιο για καλό.

Κωστής Τριανταφύλλου

Ραντεβού από τις 13 ως τις 16 Σεπτεμβρίου λοιπόν στο Ζάππειο με την παρουσία πάντα του Προκόπη Παυλόπουλου. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμά κάθε χρόνο την Art Athina.
Φέτος έχουμε και μια καινοτομία για να μην μείνουν παραπονούμενοι οι φιλότεχνοι που έχουν συνηθίσει να δίνουν το ραντεβού τους με την Art Athina τον Ιούνιο. Έτσι από τις 19 ως τις 23 Ιουνίου μας συστήνεται το Art Athina Summer Pop Up: μια διεθνή καλοκαιρινή έκθεση στην καρδιά της πόλης που λειτουργεί ως προάγγελος της φθινοπωρινής Αrt Athina 2019.

Γιώργος Παρμακέζης

Στο κτίριο επί της οδού Αιόλου 48-50 και μέσα στους άδειους χώρους γραφείων, γκαλερί από την Ελλάδα, τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία και την Αυστρία, θα προϊδεάσουν τους επισκέπτες για την φουάρ του Σεπτεμβρίου παρουσιάζοντας από έναν καλλιτέχνη. Συνολικά στο Art Athina Summer Pop Up συμμετέχουν 34 ελληνικές γκαλερί και έξι από το εξωτερικό.
Οι ελληνικές συμμετοχές έχουν ως εξής: a. antonopoulou.art με τη Στεφανία Στρούζα, Alibi με τον Ιάκωβο Βολκώφ, Allouche Benias με τον Vassilis H., Alma Contemporary Art Gallery με την Βάνα Φερτάκη, Art Appel Gallery με τον Νίκο Γαβρόπουλο, Art Ζone 42 με τον Konstantinos TheMonk, Artforum Gallery με τον Παναγιώτη Τανιμανίδη, CAN Christina

Νίκος Γαβρόπουλος

Androulidaki με την Έφη Χαλιόρη, Cheapart με τον Μπάμπη Καραλής, Citronne με τον Γιώργο Λάππα, Crux Galerie με τον Ηλία Παπαηλιάκη, Cube με τον Μάκη Κυριακόπουλο, Elika Gallery με τον Βαγγέλη Γκόκα, EPsilon Art Gallery με την Εύη Κυρμακίδου, Gallery Genesis με την Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου, Kalfayan Galleries με τον Κωστή Βελώνη, Miharalias Art με την Chryssa, Rodeo με την Tamara Henderson, Technohoros Art Gallery με τον Στάθη Βατανίδη, The Breeder με τον Αριστείδη Λάππα, Αγκάθι Καρτάλος με τον Φίλιππο Φωτιάδη, αίθουσα τέχνης kaplanon5  με τον

Αγγελος Σκούρτης

Δημήτρη Αθανασίου, Αίθουσα Τέχνης Καππάτος με την Marina Abramovic, Αιθουσα Τέχνης Ρεβέκκα Καμχή με τον Μωρίς Γκανή, ArtΠρίσμα με την Κατερίνα Κοκκινάκη, Αστρολάβος με τον Γιώργο Παπακαρμεζή, Γκαλερί «7» με τον Κωσταντίνο Αρχανιώτη, Γκαλερί Έρση με τον Δημήτρη Χιωτόπουλο, Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου με τον Γιώργο Γυπαράκη, Γκαλερί Παπατζίκου με τον Κωστής (Τριανταφύλλου), Γκαλερί Σκουφά με τον Παναγιώτη Μπελντέκο, Εικαστικός Κύκλος Sianti με τον Cacao Rocks, έκφραση-γιαννα γραμματοπουλου με τον Άγγελο Σκούρτη και Περιτεχνών Καρτέρης με τον Γιώργο Γιώτσα.

Δημήτρης Αθανασίου

Στο διεθνές πρόγραμμα του Art Athina Summer Pop Up οι γκαλερί Edel Assanti από το Λονδίνο και η γκαλερί Anat Ebgi από το Los Angeles συμμετέχουν με δύο ατομικές παρουσιάσεις των ζωγράφων Dale Lewis και Neil Raitt αντιστοίχως. Οι καλλιτέχνες έμειναν για ένα μήνα στην Αθήνα δουλεύοντας σε εργαστήρια που παραχωρήθηκαν στο πλαίσιο συνέργειας της Art Athina με τον Δήμο Αθηναίων και το Athens Culture Net, εμπνεύστηκαν από την πόλη και δημιούργησαν εδώ τα έργα που θα εκτεθούν στο Art Athina Summer Pop Up. Η Loyal Gallery που έρχεται από τη Στοκχόλμη παρουσιάζει δημιουργίες του Jim Thorell, η Soft Opening από το Λονδίνο θα δείξει έργα των Alix Vernet και Ryan Driscoll. Η εκ Βιέννης ορμώμενη Sophie Tappeiner μας συστήνει την φωτογράφο Sophie Thun (με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας) και τον γλύπτη Sydney Shen. H Zeller Van Almsick, επίσης από την αυστριακή πρωτεύουσα παρουσιάζει τη δουλειά του Jonny Niesche.

Παναγιώτης Μπελντέκος

*Η μετάθεση των ημερομηνιών και η αλλαγή διεξαγωγής χώρου της κεντρικής έκθεσης της Art Athina 2019 κρίθηκε επιβεβλημένη από την οργανωτική ομάδα για δύο λόγους. Πρώτον  λόγω της προκήρυξης εθνικών εκλογών και δεύτερον διότι παρά τις αγαθές προθέσεις και τις προσπάθειες της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού η διαδικασία παραχώρησης του Ακροπόλ Παλάς, το οποίο σχεδιαζόταν να εγκαινιαστεί με την Art Athina 2019, αποδείχθηκε εξαιρετικά γραφειοκρατική και χρονοβόρα.

*Η 24η Αrt Athina 2019 διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης και υλοποιείται  με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική” 2014-2020.

Μπάμπης Καραλής

Παναγιώτης Τανιμανίδης

Event Information
Art Athina Summer Pop Up, Αιόλου 48-50
19-23 Ιουνίου 2019
Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη 19 Ιουνίου 16.00-23.00 Πέμπτη 20 Ιουνίου έως  και Κυριακή 23 Ιουνίου  13.00 – 21.00

Cacao Rocks

Βάνα Φερτάκη

Last modified: 24/06/2019