Angelo Saracini – Είστε όλοι Aστερόσκονη

Ο χώρος τέχνης ArteVisione παρουσιάζει την  ατομική έκθεση ζωγραφικής του Angelo Saracini «Polvere di stelle-Αστερόσκονη». Η έκθεση διαρκεί από τις 30 Μαΐου ως τις 12 Ιουνίου. Κάθε άτομο στο σώμα σας προέρχεται από ένα αστέρι που εξερράγη. Και, τα άτομα στο αριστερό σας χέρι πιθανόν να προέρχονται από διαφορετικό αστέρι από το δεξί σας χέρι. Είναι πραγματικά το πιο ποιητικό πράγμα που ξέρω για τη φυσική: Είστε όλοι Aστερόσκονη!
Δεν θα μπορούσατε να είστε εδώ αν δεν είχαν εκραγεί τα αστέρια. Επειδή τα στοιχεία, ο άνθρακας, το άζωτο, το οξυγόνο, ο σίδηρος, όλα τα στοιχεία που έχουν σημασία για την εξέλιξη δεν δημιουργήθηκαν στην αρχή του χρόνου. Δημιουργήθηκαν στους πυρηνικούς κλιβάνους των άστρων. Και ο μόνος τρόπος για να μπουν στο σώμα σας είναι να έχουν την καλοσύνη τα άστρα να εκραγούν. Τα αστέρια πέθαναν για να μπορέσετε να είστε εδώ σήμερα.
Lawrence M. KraussAngelo Saracini

Μέσα απ’ τη δουλειά που παρουσιάζεται σ’ αυτή την έκθεση φαίνεται καθαρά η ευαισθητοποίηση του Angelo Saracini από το περιβάλλον της πόλης και το πόσο αυτό απέχει από το να λέγεται ανθρώπινο. Καταγγέλλει ζωγραφίζοντας τα κακώς κείμενα, την αδιαφορία και την υποβοήθηση όλων γι’ αυτή την οικολογική εξέλιξη.
Η ζωγραφική του είναι γεμάτη δύναμη αλλά και λυρισμό μα ακόμα και αισιοδοξία τονίζοντας μέσα απ’ τα έργα του ότι πάντα υπάρχει ελπίδα. Για τη δουλειά του SARACINI ο Dr. Θ.Νικ. Χολέβας μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η σύνθεση, το σχέδιο και το χρώμα σε ένα σύνολο που δεν γνωρίζει μονομέρειες αλλά που αντίθετα χρησιμοποιεί κάθε μέσο για το αποτέλεσμα του εικαστικού λόγου, δικαιώνουν την προσπάθειά του». Θεματολογικά η ζωγραφική του SARACINI κινείται σε ένα ευρύτατο φάσμα που από τις γεμάτες ευαισθησία επινοήσεις μορφών της φύσης φτάνει στην πόλη των ανθρώπων που απασχολεί τον καλλιτέχνη και σαν χρήστη και σαν δημιουργό.
«Η ζωγραφική μου είναι το αποκορύφωμα της θεωρίας σε σχέση με την καθημερινή πράξη. Ένας τρόπος αποφυγής από τις μονότονες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Συνήθως τα θέματα μου είναι μια μεταμόρφωση του περιβάλλοντος που ζει ο άνθρωπος… έτσι δε λείπουν αρχιτεκτονικά στοιχεία, γεωμετρικά παιχνίδια ή ακόμη τοπία και λουλούδια. Χρησιμοποιώ λάδι και κολλάζ». Έτσι ορίζει ο Saracini τη ζωγραφική του.
Ο μικρόκοσμος του Saracini δεν είναι απόλυτα κλειστός και απομονωμένος, αλλά ανοιχτός και σε συνεχή σύνδεση με την ελληνική πραγματικότητα, από την οποία αντλεί έμπνευση για τις εικονογραφικές του συνθέσεις.
Είναι μια αναζήτηση νέων εκφραστικών προβλημάτων μέσα από τη μελέτη των γεωμετρικών σχημάτων που η κριτική ανάλυση της πραγματικότητας εξυψώνει και μεταφράζει σε μια ποιητική με κοινωνικοπολιτικό υπόβαθρο που δύσκολα συναντά κανείς σε άλλους σύγχρονους καλλιτέχνες, επομένως μπορεί κάλλιστα να ειπωθεί ότι η ζωγραφική του Saracini ενώνεται με την ποίηση.
Εκτός από σπίτια και πίνακες σχεδιάζει έπιπλα και αντικείμενα , θεατρικά σκηνικά και Κινηματογραφικά και τηλεοπτικά.

Event Information

ArteVisione Χώρος Τέχνης, Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου, Αθήνα
Εγκαίνια: Δευτέρα 30 Μαΐου, 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 30 Μαΐου – 12 Ιουνίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα & Τετάρτη: 12.00 – 16.00, Τρίτη & Πέμπτη: 16.00 – 20.30, Παρασκευή:16.00 – 20.00, Σάββατο & Κυριακή κλειστά ή κατόπιν ραντεβού
Πληροφορίες: Τηλ. επικοινωνίας: 6945 951345, nchiotin@yahoo.gr
Δυνατότητα parking στην οδό Κέας ( παράλληλος δρόμος)

Last modified: 30/05/2023