Με τον Παύλο το ξεκίνημα της γκαλερί Roma

«Ο μάγος Παύλος μας προσκαλεί να ονειρευτούμε».
(Pierre Restany,1980)

Με έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες ξεκινά την αθηναϊκή της πορεία η Roma Gallery. Η πρώτη έκθεση με τίτλο «Pavlos Almost Magic» είναι αφιερωμένη στον καταξιωμένο διεθνώς Έλληνα καλλιτέχνη Παύλο Διονυσόπουλο, Pavlos, Η έκθεση διαρκεί από τις 10 Ιανουαρίου ως τις 10 Μαρτίου.
Ο Παύλος είναι ένας από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες που εργάζεται μέχρι σήμερα με έναν ξεχωριστό δικό του τρόπο απεικόνισης αντικειμένων της καθημερινής ζωής, της διαφήμισης και του εντυπωσιακού χώρου του θεάματος.

Πούρο, χαρτί αφίσας, 150Χ120Χ7εκ, 2007

Είναι ένας από τους εκφραστές του Nouveau Realistes και Affichistes, εργάστηκε στο Παρίσι τη δεκαετία του 1960 όπου ήρθε σε επαφή με σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής όπως ο Raymond Haynes, o Cesar, o Giacometti, o Calder και o Dubuffet. Ξεπερνώντας τα όρια με τη μοναδική και χαρακτηριστική τεχνική του, μετατρέπει τεμαχισμένες λωρίδες χαρτιού από αφίσες σε μοναδικά τρισδιάστατα έργα τέχνης.
Η γκαλερί ανοίγει για το κοινό με στόχο να γίνει ένας ζωντανός και πρωτοποριακός χώρος που θα λειτουργεί με διεθνές πρόγραμμα, αφιερωμένο στη μεταπολεμική και σύγχρονη τέχνη. Θα παρουσιάζει έργα καταξιωμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Στοχεύουμε να ενημερώσουμε το κοινό και να προσφέρουμε έναν σύνδεσμο με τον οποίο οι Έλληνες καλλιτέχνες θα μπορούν να αποκτήσουν επικοινωνία με χώρους τέχνης στο εξωτερικό. Σκοπός και δέσμευση μας να αναδείξουμε τα ταλέντα και να προβάλουμε την κληρονομιά των καλλιτεχνών (Estates), συνεργαζόμενοι με επιμελητές, συλλέκτες,  ιδρύματα και διευθνείς οργανισμούς. Με ιδιαίτερη χαρά η γκαλερί ανοίγει με ιστορικά έργα του Παύλου.
«Εγώ ο ίδιος είμαι ένα κίνημα εν κίνηση. Δεν δημιουργώ, διασκεδάζω…»
(Παύλος, 1989)

Event Information
Roma Gallery, Ρώμα 5, Κολωνάκι, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 10 Ιανουαρίου – 10 Μαρτίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 11.00 – 17.00
Πληροφορίες: Τηλ. 2130358344, https://roma-gallery.cominfo@roma-gallery.com
Αρχική εικόνα: Παλτό και καπέλο, χαρτί αφίσας, 120Χ50εκ., (Καπέλο) 31Χ26εκ., 1966  

Last modified: 24/01/2019