35 πορτρέτα από την Ioanna Lin   

Η Αίθουσα Τέχνης S.G. Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Qinghua Ioanna Lin με τίτλο «Human Excellence» από τις 13 Δεκεμβρίου ως τις 12 Ιανουαρίου.
Η Κινέζα εικαστικός Qinghua Ioanna Lin, δημιουργεί πορτρέτα προσωπικοτήτων του σύγχρονου παγκόσμιου πολιτισμού που κέρδισαν την αιωνιότητα μέσω της αριστείας, εμπνέοντας και επηρεάζοντας ολόκληρο τον κόσμο. Μεταξύ των πορτρέτων αυτών είναι : Μaria Callas, Princess Diana, Andy Warhol, John Lennon, Frida Kahlo, Marilyn Monroe, Vincent van Gogh, Coco Chanel, David Βowie, Elizabeth Taylor, Shanmao, Ζhang Guorong, Chenxiaoxu. Η καλλιτέχνιδα παρουσιάζει 35 έργα με μελανί και ορυκτές χρωστικές σε κινέζικο χαρτί Xuan Zhi επικολλημένο σε καμβά.
Η Qinghua Ioanna Lin γράφει για τη δουλειάς της «Στο παρελθόν, σπάνια φιλοτεχνούσα πορτρέτα, επειδή μερικές φορές ήταν δύσκολο να αντικρύσω τα μάτια των άλλων, όπως κάποιες φορές δυσκολεύομαι να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου. Το ανθρώπινο μάτι μπορεί να μεταδίδει όλων των ειδών τα μηνύματα και τα συναισθήματα. Όταν θρηνεί, αναβλύζει δάκρυα, όταν οργίζεται, παίρνει τη μορφή της μαύρης τρύπας του σύμπαντος, που μπορεί να σε καταπιεί».
«Ο άνθρωπος είναι ένα πολύ πολυδιάστατο και προηγμένο πλάσμα. Τα ανθρώπινα όντα είναι η απόδειξη της ύπαρξης ανώτερης ζωής, ενώ η εικονογραφία αντικατοπτρίζει την ίδια την εποχή»
Ο Weihe Chen, καθηγητής στην Guangzhou Academy of Fine Arts, αναφέρει σχετικά με το έργο της Lin: «Μία Κινέζα καλλιτέχνης, που χρησιμοποιεί παραδοσιακά κινέζικα υλικά και τεχνικές, δημιουργεί πορτρέτα παγκοσμίως διασήμων καλλιτεχνών και τα εκθέτει στην Αθήνα, τον τόπο όπου γεννήθηκε ο δυτικός πολιτισμός. Ο Andy Warhol, ο οποίος ήταν ο master του Factory στη Νέα Υόρκη, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι μία νεαρή Κινέζα καλλιτέχνης χρησιμοποιεί παραδοσιακή κινέζικη μέθοδο για να αποκαταστήσει την ένδοξη μορφή του. Η Lin χρησιμοποιεί την τεχνική της ποπ-αρτ, προκειμένου να απεικονίσει το άγχος, τη νευρικότητα, τις ανησυχίες και το ελεύθερο πνεύμα του Warhol. Τα πορτραίτα αντανακλούν τα συναισθήματα και την ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων. Τα πορτραίτα των διάσημων προσωπικοτήτων απεικονίζουν τα χαρακτηριστικά της εποχής τους και εικονοποιούν τα συναισθήματα που βίωσαν στη ζωή τους»

Event Information

S.G. Art Gallery, Κλεομένους 2, Κολωνάκι
Εγκαίνια: Πέμπτη, 13  Δεκεμβρίου, 20.00
Διάρκεια Έκθεσης:  13 Δεκεμβρίου – 12 Ιανουαρίου 2019
Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη & Σάββατο: 11:00 – 16:00 Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 11:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00
Πληροφορίες:  Τηλ.: 210 7290875, s.g.artgallery@gmail.com

Last modified: 04/12/2018