19 καλλιτέχνες ζουμάρουν στη λεπτομέρεια της Αθήνας

H Αθήνα κάτω από το μικροσκόπιο δεκαεννέα καλλιτεχνών που ζουν, δραστηριοποιούνται και εμπνέονται από αυτή, παρουσιάζεται στην νέα έκθεση της FokiaNou Art Space σε επιμέλεια του Παναγιώτη Βούλγαρη και της Mary Cox που διαρκεί από τις 16 Ιανουαρίου ως τις 2 Φεβρουαρίου. Η επιλογή των έργων που απαρτίζουν την ομαδική έκθεση, προέκυψε μέσα από την διαδικασία της ανοιχτής πρόσκλησης, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο φθινόπωρο του 2018.

Εύη Στάμου

Σχέδια και ζωγραφικά έργα, φωτογραφία, κολάζ και έργα βιντεοτέχνης συνθέτουν μια πολυπρισματική ματιά στο σημερινό αστικό τοπίο, στα κτήρια, τους δρόμους, την φύση και τους ανθρώπους της. Οι καλλιτέχνες της έκθεσης μας καλούν να κοιτάξουμε σε ότι μας περιβάλλει, να εστιάσουμε στην μικροκλίμακα, να ζουμάρουμε στην λεπτομέρεια, να εμπνευστούμε και να προβληματιστούμε από το μικρό και φαινομενικά ασήμαντο κομμάτι της πόλης.
Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 6 και μισή το απόγευμα, οι συμμετέχοντες στην έκθεση θα μιλήσουν για το πώς η Αθήνα και η ανοιχτή πρόσκληση της FokiaNou Art Space αποτυπώθηκε στα έργα τους.

Βασίλης Γαλάνης

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Λίλια Αγάθου, Sebastian Boulter, Mary Cox, Susan Daboll, Βασίλης Γαλάνης,  Αλέξανδρος  Γαρνάβος, Αθηνά Κανελλοπούλου, Κατερίνα Κατσιφαράκη, Γεωργία Κυριακίδου, Ήλια Μαχαίρα, Δήμητρα Μαλταμπέ, Κατερίνα Μονιάκη, Πόπη Πανοπούλου (αρχική εικόνα), Αλέγια Παπαγεωργίου,  Ελευθερία Ραπανάκη, Φιόνα Σπαθοπούλου, Εύη Στάμου, Ιλιάνα Θεoδωροπούλου, Κυβέλη Ζαχαρίου. 

Δήμητρα Μαλταμπέ


Event Information
FoKiaNou 24/7 Contemporary Art Space, Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι, Αθήνα
Εγκαίνια: Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, 18.00
Διάρκεια: 16 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Σάββατο 17.00 – 20.00
Πληροφορίες: http://www.fokianou247.gr  Μετρό Ευαγγελισμός

 

 

 

 

Last modified: 16/01/2019