17 καλλιτέχνες ζωγραφίζουν σε σανίδες skateboarding

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη και η the skateroom παρουσιάζουν -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- το επιτυχημένο Art-For-Social-Impact Project: Art on Boards| The Skate Project, που έχει καθιερώσει συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως στο χώρο της σύγχρονης τέχνης! Καθιερωμένοι καλλιτέχνες δημιουργούν έργα πάνω σε σανίδες skateboarding, η πώληση των οποίων υποστηρίζει έναν κοινωνικό σκοπό δίνοντας τους έτσι συλλεκτική αξία!
Για την ελληνική εκδοχή, η γκαλερί κάλεσε 17 εικαστικούς με ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών πρακτικών, και παρουσιάζει μία ομαδική έκθεση με 51 πρωτότυπες και συλλεκτικές σανίδες που δημιουργήθηκαν ειδικά για αυτόν το σκοπό! Συμμετέχουν οι: Αντωνάκης, Γιάννης Βαρελάς, Κυβέλη Ζωή, Φίλιππος Θεοδωρίδης, Λάκης & Άρης Ιωνάς The Callas, Στέλλα Καπεζάνου, Βασίλης Καρούκ, Πέγκυ Κλιάφα, Βασιλική Κούκου, Νίκος Λαγός, Όλγα Μηλιαρέση-Φωκά, Αναστασία Παπαλεωνίδα, Στέφανος Ρόκος, Βαλίνια Σβορώνου, Παύλος Τσάκωνας, Cacao rocks, Georgia Fambris.

skateboarding
Τα κέρδη από τα έσοδα της έκθεσης, θα δοθούν σε δύο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που υποστηρίζουν ανήλικα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη στην Αθήνα:
– Το Free Movement Skateboarding, που υποστηρίζει και προωθεί την πνευματική ευεξία, την ενδυνάμωση και την κοινωνική ένταξη των απροστάτευτων ανήλικων που ζουν στην Αθήνα, μέσω του skateboarding. Με την καθιέρωση δεσμών μεταξύ μεταναστευτικών camp και ποικίλων κοινοτικών κέντρων παρέχει εβδομαδιαία εργαστήρια skateboarding, και εκπαιδευτικά προγράμματα προωθώντας την εξάλειψη του ανδροκρατούμενου στερεοτύπου στις συμμετοχές και δίνοντας έμφαση στις συμμετοχές πολλών διαφορετικών εθνικοτήτων.
-Τον φιλανθρωπικό οργανισμό Mum Institute, που μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες με πυρήνα την τέχνη, προγράμματα σίτισης, επαγγελματικής κατάρτισης και αρχιτεκτονικής ανάπλασης, εστιάζει στην ενίσχυση του θεραπευτικού πλαισίου και της κοινωνικής ένταξης των παιδιών και νέων που διαμένουν σε δομές φροντίδας.
-Και σε όλα τα συνεργατικά project που έχουν δημιουργήσει η FMS και ο MI από την γέννηση του Art On Boards, συμβάλλοντας έτσι στην πνευματική και ψυχολογική ευμάρεια των παιδιών που διαφορετικά δεν θα είχαν καμία πρόσβαση σε ψυχαγωγία ή άθληση.

Event Information
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη 17 Ιουνίου, 17.00 – 21.00
Διάρκεια: 17 Ιουνίου –  3 Ιουλίου 2021
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11.00 -15.00 &17.00–20.00 Τετάρτη 11.00-15.00 & Σάββατο 11.00 –14.00 Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
Πληροφορίες: www.zoumboulakis.gr

 

Last modified: 14/06/2021