13 καλλιτέχνες ανάμεσα στην τάξη και το χάος

Την ομαδική έκθεση Karga παρουσιάζει η αίθουσα τέχνης εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου από τις 24 Ιανουαρίου ως τις 25 Φεβρουαρίου.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γιώργος Αλεξανδρίδης, Απόλλων Γλύκας, Οδυσσέας Γλύκας, Σταύρος Κάσσης, Άρτεμης Κατσαμπάνη, Νικολέττα Κατσαμπέρη, Γιώργος Κοντονικολάου, Πάνος Ματθαίου, Χρήστος Μπληγιάννος, Περικλής Πραβήτας (αρχική εικόνα), Ηλίας Σιψάς, Ευάγγελος Χατζής, Sebastian Boulter

Γιώργος Αλεξανδρίδης, Cholitas

  «KARGA
Κάργα σημαίνει φουλ.
Κάργα είναι η Κιβωτός του Νώε.
Είναι το σώμα στα όριά του, το ανώνυμο πλήθος που γεμίζει ολοκληρωτικά έναν χώρο ή μια εικόνα. Κάργα σημαίνει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Σημαίνει έκπληξη, ένα τσακ πριν την παρέκκλιση και τον εκτροχιασμό.
Το κάργα, δηλώνει το απροχώρητο, το αδιαχώρητο και το αλλόκοτο.
Κάργα είναι το προσκύνημα στη Μέκκα. Το όργιο και το κρεματόριο. Τα πλοία-φαντάσματα και οι ασφυκτικά γεμάτες βάρκες που μεταφέρουν μετανάστες.

Οδυσσέας Γλύκας, What is in the bag

Κάργα είναι το αρχαϊκό κοράκι που κατοικεί στις «πένθιμες ακρογιαλιές της νύχτας», το μαύρο, ο κακός οιωνός, μια δυσοίωνη σχέση, συνθήκη ή προοπτική. Είναι ο Hieronymus Bosch, ο Breughel και ο Tintoretto. Είναι το μπαρόκ, η Καπέλα Σιξτίνα και η Αίθουσα των Κατόπτρων στις Βερσαλλίες.
Πίσω από τη λέξη κάργα μπορεί να κρύβεται το ανοίκειο, το δέος και το Υψηλό.
Κάργα είναι η ίδια η σύγχρονη τέχνη και οι υπερβολές της.

Πάνος Ματθαίου, Bouquet Les Filles

Κάργα είναι ένα από τα ψευδώνυμα της τέχνης.
Δεκατρείς εικαστικοί, εκπέμπουν το στίγμα της οπτικής τους πάνω στις έννοιες του  φορτίου, του οιωνού και της παρεκτροπής, επιχειρώντας να περιγράψουν έναν γκρεμό, έναν οριακό χώρο ανάμεσα στην τάξη και το χάος».

Κείμενο: Χριστόφορος Μαρίνος
Επιμέλεια / Συντονισμός: Απόλλων Γλύκας, Ηλίας Σιψάς

Σταύρος Κάσσης, Ανθρωπομετρία

Event Information

ekfrasi – yianna grammatopoulou, Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα 10671
Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη,24 Ιανουαρίου,19.00 – 22.00
Διάρκεια έκθεσης:  24 Ιανουαρίου – 25 Φεβρουαρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 12.00 – 20.00, Τετάρτη 12.00 – 18.00 Σάββατο 12.00 – 15.00, Κυριακή, Δευτέρα κλειστά. Πληροφορίες: tel:0030 210-3607598, fax: 0030 210-3607546, info@ekfrasi-art.gr,  www.ekfrasi-art.grhttp://www.facebook.com/pages/ekfrasi-yianna-grammatopoulou

 

Last modified: 24/01/2023