«Όπως ο κύβος του Ρούμπικ I», ομαδική έκθεση

 Έξι νέες γυναίκες, έξι καλλιτέχνιδες πραγματεύονται τη σεξουαλική παρενόχληση στην έκθεση» Όπως ο κύβος του Ρούμπικ I/Rubick’s Cube I» που παρουσιάζεται στη Νέα Βιβλιοθήκη της ΑΣΚΤ.
Σε αυτή την έκθεση τα έργα τέχνης είναι το πλαίσιο, ένα πλαίσιο  αναφοράς  και  καταγραφής αυτού που συμβαίνει, στο βαθμό που συμβαίνει ακόμη.

Ελένη Μαραγκάκη

Χωρίς φυλετικούς χαρακτήρες, δίχως στρατευμένες απόψεις, μήτε  διακρίσεις. Θα είναι όμως και μία γεώτρηση στην καρδιά του απρόσμενου τρόπου όπου ο ανθρώπινος πολιτισμός εξέλιξε τη σωματική συμπεριφορά του σεξουαλικού χαρακτήρα.
Η έκθεση δεν δίνει λύσεις, μα καταδεικνύει το πρόβλημα για να γίνει σαφέστερη η ανάγκη της διαφορετικής αντιμετώπισής του. Μας προσκαλεί να διαλογιστούμε πάνω σε  αυτό το ερώτημα, να προσεγγίσουμε το θέμα, χωρίς ευκολίες και αφορισμούς, αλλά ψηλαφώντας τις βαθύτερες αιτίες και ερμηνείες του.

Κέλλυ Κουμαριανού

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Έλενα Αντωνοπούλου (αρχική εικόνα), Κέλλυ Κουμαριανού, Ελένη Μαραγκάκη Ξηρομάμου, Μαρίνα Σαμαρτζή, Χριστίνα Σύλβια Σημαντήρα, Έλενα Ράγγου- Εlena Rangou (περφόρμανς). Επιμέλεια: Τζέννυ Τσουμπρή. Παραγωγή: TIDALFLOWART

Χριστίνα Σύλβα Σημαντήρα

Μαρίνα Σαμαρτζή

Event Information

 Νέα Βιβλιοθήκη ΑΣΚΤ, Πειραιώς 256
Εγκαίνια: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 18 – 25 Οκτωβρίου 2021
Περφόρμανς Δευτέρα 18, Παρασκευή 22 και  Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 20.15

Last modified: 18/10/2021