Ψηφιακές και παραδοσιακές τέχνες στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος»

Δυο εργαστήρια ένα για video art Και ένα για γνωριμία με τις παραδοσιακές τέχνες οργανώνονται αυτή την περίοδο στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Ένας μήνας Video Art

Το πρώτο εργαστήριο με στόχο τη γνωριμία με τη γλώσσα του μοντάζ και του κινηματογράφου και ιστορική αναδρομή του μέσου με παραδείγματα χρήσης του βίντεο από εικαστικούς καλλιτέχνες, από την Maya Deren ως τον Tony Oursler. Στον πρώτο κύκλο που ξεκινάει οι έφηβοι θα έρθουν σε πρώτη επαφή με τα είδη και τη λειτουργία των πλάνων, τις κινήσεις της κάμερας καθώς και με την τεχνική του μοντάζ, την αλληλουχία και τις μεταβάσεις, με τεχνικές όπως το split screen και το jump cut, τη λειτουργία του ήχου και τη χρήση αρχειακού υλικού (found footage).
Προϋποθέσεις συμμετοχής: Θα πρέπει να έχουν μαζί τους ψηφιακή φωτογραφική κάμερα με δυνατότητα λήψης βίντεο.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Very Young Contemporary Art (VYCA), συνεργασία με τον εικαστικό Γιάννη Ισιδώρου. Για εφήβους ηλικίας 12–16 ετών, κλειστή συμμετοχή ανά κύκλο εργαστηρίων. Έως 15 άτομα ανά εργαστήριο με σειρά προτεραιότητας

  • Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Σάββατα 13 και 27 Οκτωβρίου 17.00 – 20.00

Το Εργόχειρο της Κουρελούς: Η υφαντική αλλιώς

Οι παραδοσιακές κοινωνίες της υπαίθρου μετέτρεπαν τα άχρηστα υλικά σε καλαίσθητα χειροτεχνήματα. Το σύγχρονο κίνημα της δημιουργικής ανακύκλωσης, γνωστό ως «upcycling», επαναφέρει αυτήν την ωφέλιμη πρακτική στον χώρο των διακοσμητικών τεχνών. Σε αυτά τα εργαστήρια οι παραδοσιακές τεχνικές χειρός επαναπροσδιορίζονται στον χρόνο δίνοντας εκ νέου χρήση και αξία στα παλιά εργόχειρα (υφαντική, ταπητουργία, χειρο/δακτυλο-πλεκτική, μακραμέ, καλαθοπλεκτική κ.α.) Αυτόν τον μήνα ανακυκλώνονται νήματα και υλικά που περισσεύουν και οι συμμετέχοντες δημιουργούν χειροποίητα διακοσμητικά υφαντά με δύο διαφορετικές παραδοσιακές τεχνικές ύφανσης.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Very Young Contemporary Art (VYCA)

  • Κυριακή 21 Οκτωβρίου, 30 – 20.30. Παιδικό Εργαστήριο ΕΒΕ. Έως 20 συμμετοχές ανά εργαστήριο.

 

Last modified: 08/10/2018