ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΑΠΠΑ

Χριστίνα Λάππα – Ένας κόσμος χρωμάτων και συναισθημάτων

H Χριστίνα Λάππα παρουσιάζει την εγκατάσταση «Πορτρέτα συναισθημάτων, 120 εκφράσεις της καθημερινότητας» στα εγκαίνια του νέου της χώρου Χάρητος, 10 στο Κολωνάκι.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 30 Μαρτίου. Παρουσιάστηκε μέρος της νέα της σειράς «Portraits of Feelings», MAGENTA – bold, confident, and unapologetic.
Η καλλιτέχνις έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στο εξωτερικό. Η τελευταία της συλλογή, έχει ως στόχο να μεταφέρει τους επισκέπτες σε έναν κόσμο χρωμάτων και συναισθημάτων, συμβολίζοντας τις 120 εβδομάδες πανδημίας, περιορισμών και σκληρής καθημερινότητας που ζήσαμε. Μέσα από την τέχνη της, παίζει με όλα τα χρώματα που συνθέτουν τη ζωή μας τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και με γεγονότα ή ειδήσεις που μας έχουν γοητεύσει ή μας έχουν θλίψει.  ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΑΠΠΑ
Πρόκειται για μια συναρπαστική εγκατάσταση που συνοδεύεται από ήχο και φως αποπνέοντας κίνηση και μια συνεχή εναλλαγή που προσελκύουν το μάτι του θεατή δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα και ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να ταυτιστούνε με πορτρέτα από την συλλογή. Η παρουσίαση περιλαμβάνει πολύχρωμους παραστατικούς παπαγάλους που δημιουργούν μια οπτική πανδαισία χρωμάτων και συναισθημάτων στο χώρο. Οι μυστηριώδεις συνδυασμοί θεμάτων και χρωμάτων προσφέρουν μια μοναδική προσωπικότητα σε κάθε έργο. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΑΠΠΑ
Η Χριστίνα Λάππα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βενεζουέλα, σπούδασε Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στις εφαρμοσμένες τέχνες στο CENP της Μαδρίτης. Ολοκλήρωσε σεμινάριο στο Sotheby’s Institute of Art με αντικείμενο «Ιστορία της Τέχνης»
Έργα της έχουν εκτεθεί σε πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, σε γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο, Thessaloniki, Athens, Florence, Venice, Rome, Milan, Mantua, Paris, London, Madrid, Barcelona, Marbella, Morocco, Moscow, Dubai, Tokyo, Singapore, Fort Lauderdale, New York, Miami, λαμβάνοντας βραβεία και διακρίσεις από σημαντικούς οργανισμούς όπως το International Prize Velazquez, International Prize of Nations, International Prize Giulio Cesare, International Prize Leonardo Da Vinci, Master of Contemporary Art και άλλα.

 ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΑΠΠΑ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΑΠΠΑ

Εκτός από τη ζωγραφική, ασχολείται επίσης με την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση οικιστικών, εμπορικών και ξενοδοχειακών κτιρίων. Είναι ιδιοκτήτρια δύο γκαλερί στα ξενοδοχεία 5 αστέρων Blue Lagoon Princess και Blue Lagoon Palace, στα οποία είναι υπεύθυνη για τον εσωτερικό σχεδιασμό, τη διακόσμηση και την επιμέλεια των έργων τέχνης.

Event Information

Christina Lappa, galleries,  Χάρητος, 10, Κολωνάκι, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη 30 Μαρτίου
Διάρκεια έκθεσης: 30 Μαρτίου – 30 Απριλίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη 12.00 – 16.00 Πέμπτη, Παρασκευή 12.00 -19.00, Σάββατο 12.00 – 16.00
Πληροφορίες Τηλ. 210 7229884,  https://christinalappa.com/

Last modified: 11/04/2023