Χρήστος Μήτσικας: Η μάχη ενός οπλίτη που τρέχει

Η έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Μήτσικα «Οπλίτης Δρόμος» παρουσιάζεται στη γκαλερί ArtPrisma, σε επιμέλεια της συγγραφέα Μαρίας Γιαγιάννου. Η έκθεση διαρκεί από τις 11 Νοεμβρίου ως τις 3 Δεκεμβρίου.
Η νέα δουλειά του καλλιτέχνη ανοίγει έναν αγωνιστικό δρόμο στο βλέμμα, ώστε να τρέξει πάνω στον καμβά σε μια οπτική διαδρομή, προκλητική και περιπετειώδη – με την παραστατική ζωγραφική να απουσιάζει, ο θεατής αναλαμβάνει να διαλευκάνει την θέαση.

Πρωινό μέθης. Λάδι

Ο Χρήστος  Μήτσικας συνθέτει την εξπρεσιονιστική του πρόταση από έργα κυρίως μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων. Ένας συγκινητικός χρωματικός βόμβος απλώνεται στα τελάρα καθώς τα χρώματα συμφωνούν και διαφωνούν, ησυχάζουν για λίγο και κορυφώνονται, κρατώντας πάντοτε τη μεταξύ τους σύνδεση και ισορροπία.
Ο τίτλος της έκθεσης, Οπλίτης Δρόμος, αναφέρεται στο ομώνυμο αρχαίο ολυμπιακό άθλημα, όπου οι δρομείς έτρεχαν με περικεφαλαία και περικνημίδες, κρατώντας ασπίδα. Η εντυπωσιακή περιβολή του αθλητή ήταν κοπιαστική αλλά και αναγκαία, προκειμένου να υπενθυμίζει στον κόσμο ότι αθλητής και μαχητής (ή εν προκειμένω καλλιτέχνης) συναντιούνται στο ίδιο πρόσωπο.

Ώσμωση. Λάδι

Πάνω στα τελάρα-ασπίδες του ζωγράφου Χρήστου Μήτσικα διακρίνουμε τη μάχη ενός οπλίτη που τρέχει. Σπαθίζοντας την επιφάνεια των έργων του με προσήλωση και πάθος, μας χαρίζει την εικαστική ματιά του δρομέα, δηλαδή τα τοπία που αλλάζουν με ταχύτητα, καθώς εκείνος τα αγγίζει περνώντας.

Event Information

Gallery ArtΠρίσμα,
Κουντουριώτου 187, Πειραιάς 18537
Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, 20.00
Διάρκεια Έκθεσης: 11 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Σάββατο 10.30 – 15.00 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.30 – 15.00 και 18.00 – 21.00 Κυριακή, Δευτέρα κλειστά
Τηλ. 210-4296790/079 e-mail: artprisma@hotmail.com

Last modified: 10/11/2022