Χρήστος Κεχαγιόγλου- Μες στο φως

H Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση «Μες στο φως» του Χρήστου Κεχαγιόγλου. Προσεγγίζοντας όλο και εντονότερα την αφαίρεση, στην έκτη του ατομική έκθεση στη γκαλερί, ο Κεχαγιόγλου ζωγραφίζει το ίδιο το φως. Τα ζωγραφικά του έργα, δουλεμένα στην Αθήνα αλλά και στην Άνδρο επιδιώκουν να αποδώσουν το φως των Κυκλάδων, «με τις αέναες μεταμορφώσεις του πάνω στην απεραντοσύνη της θάλασσας και του ουρανού».Χρήστος Κεχαγιόγλου
Ο Τζόζεφ Κόνραντ στο βιβλίο «Η γραμμή της σκιάς» (μτφρ. Ξενοφών Κομνηνός, εκδ. Ίνδικτος, 2000) γράφει: «κοίταξα μπροστά, και στην ήσυχη λουρίδα του υπέρλαμπρου, αχνά πορτοκαλιού φωτός είδα να διαγράφεται επίπεδη η στεριά, σαν ένα χνάρι κομμένο σε μαύρο χαρτί και να επιπλέει, θαρρείς, επάνω στο νερό ελαφριά σαν φελλός. Ο ήλιος όμως ανεβαίνοντας τη μεταμόρφωσε σε σκοτεινό αχνό, μια αβέβαιη μάζα σκιάς που τρεμούλιαζε στο ζεστό εκτυφλωτικό φως».
Ο Κεχαγιόγλου οδηγούμενος από το φως αποδίδει με μοναδικό τρόπο την ατμόσφαιρα που δημιουργείται κατά τις εναλλαγές των ωρών, στη θάλασσα και στον ουρανό. Οι εικόνες τους εμπεριέχουν κάτι σχεδόν μεταφυσικό, μοιάζουν να βρίσκονται στο μεταίχμιο του υπαρκτού με το φαντασιακό ενώ αποδίδουν με ένταση την ψυχική διάσταση του παρατηρητή.

Event Information

Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη 10 Νοεμβρίου
Διάρκεια: 10 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11.00  – 20.00 Τετάρτη, Σάββατο 11.00-15.00 Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
Πληροφορίες: www.zoumboulakis.gr

 

 

 

 

Last modified: 23/11/2022