Χρήστος Αντωναρόπουλος: Τα μπλουζ του Αλίμου

Στον ‘Αλιμο, το προάστιο όπου ζει και δημιουργεί, επέλεξε ο Χρήστος Αντωναρόπουλος να παρουσιάσει την αναδρομική του έκθεση. Οι φιλότεχνοι της περιοχής έχουν την ευκαιρία να χαρούν τις «μπλε» δημιουργίες του διακεκριμένου ζωγράφου. Μέσα από τα έργα που παρουσιάζονται στην πινακοθήκη του δήμου Αλίμου ο Χρήστος Αντωναρόπουλος δίνει τη δική του υπέροχη εκδοχή σε έργα που σημάδεψαν την ιστορία της τέχνης. «Στερεότυπες, διάσημες, εικόνες από την ιστορία της τέχνης έχει ως πρώτη ύλη και ο Χρήστος Αντωναρόπουλος τις αναπλάθει με χρώμα και ειδικούς φωτισμούς, έτσι ώστε αποκτούν νέα συμφραζόμενα. Καλοφτιαγμένα έργα, μεταμοντέρνα αισθητική, από έναν καθιερωμένο της νεότερης φουρνιάς που αξίζει να συμπεριλαμβάνεται στις πρώτες γραμμές στη γενιά του» γράφει για τη δουλειά αυτή του καλλιτέχνη ο Χάρης Καμπουρίδης, ιστορικός τέχνης.
Η έκθεση «Alimos Blues» είναι μια ακόμη πρωτοβουλία του δήμου Αλίμου∙ μια δημοτική αρχή που τιμά τις τέχνες και προσφέρει στους δημότες την ευχαρίστηση που χαρίζει η επαφή και η γνωριμία με τις εικαστικές τέχνες.

Ο Χρήστος Αντωναρόπουλος με το δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, αναφερόμενος στην έκθεση του Χρήστου Αντωναρόπουλου γράφει: «Είναι αληθινά μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση μας ως δημοτικής αρχής που εγκαινιάζουμε την φετινή εκθεσιακή περίοδο της δημοφιλούς πλέον Πινακοθήκης Αλίμου με εντυπωσιακότατη, αναδρομική έκθεση του συμπατριώτη μας ζωγράφου Χρήστου Αντωναρόπουλου. Τίτλος της, νομίζω πολύ εμπνευσμένος, του «Αλίμου τα μπλουζ». Πρόκειται για μία ενότητα έργων που περιλαμβάνουν ζωγραφική του τελάρου αλλά και τις ιδιότυπες κατασκευές του Αντωναρόπουλου, τις εμπνευσμένες από κλασικά έργα τέχνης με τα οποία ανοίγει έναν γόνιμο, μορφοπλαστικό διάλογο. πρόκειται για έναν εμπνευσμένο συνδυασμό τεχνολογίας και τέχνης με το μπλε χρώμα να κυριαρχεί και να δημιουργεί μία σχεδόν ψευδαισθητική ατμόσφαιρα.
Ατμόσφαιρα που είμαστε σίγουροι, ότι θα ενθουσιάσει τους επισκέπτες της έκθεσης και κυρίως τους νέους. Όπως συμβαίνει σε κάθε μας έκθεση έχουμε προγραμματίσει ειδικές επισκέψεις σχολείων, ξεναγήσεις, εργαστήρια αλλά και προγράμματα που θα συμπεριλαμβάνουν τους ενηλίκους δημότες μας. Τέλος ο δήμος εκδίδει ειδικό κατάλογο βιβλίο με κείμενα ενημερωτικά και αναλύσεις των έργων του Χρήστου Αντωναρόπουλου που καλύπτουν περισσότερα από 30 χρόνια εργασίας. Σε όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση και αυτής της τόσο επιτυχημένης έκθεσης αλλά και της έκδοσης που την συνοδεύει, θερμές ευχαριστίες».
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος η επόμενη έκθεση θα είναι του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου,   ο οποίος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αλίμου.

Event Information
Πινακοθήκη Αλίμου, Λεωφόρος Ιωνίας 96 – Άλιμος.
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 19.30
Διάρκεια: Ως τα μέσα Ιανουαρίου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 10.00 – 21.00, Σάββατο: 17.00 – 21.00 Είσοδος Ελεύθερη

 

 

Last modified: 09/01/2020