Γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1947.
Σπούδασε Γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ. κοντά στον Γ. Παππά, απ΄όπου αποφοίτησε με βραβείο Γυμνού και άλλες διακρίσεις (1965-1970) και στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία (1974-75) West Surrey College of Art και ακολούθως στη Γαλλία (1975-77) όπου παρακολούθησε Γλυπτική στην École des Beaux Arts εργαστήριο Cesar και Κεραμική στην École Superieure des Arts et Metiers.
Το 1978, με την επιστροφή του στην Ελλάδα, πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Συλλόγου Γλυπτών, με σκοπό την οργάνωση υπαίθριων εκθέσεων και την ανάδειξη της Σύγχρονης Γλυπτικής, ενώ την περίοδο 1978-79-80-81 πραγματοποίησε σειρά μεγάλων εκθέσεων στον προ του Ωδείου Αθηνών χώρο, στις οποίες συμμετείχε με μεγάλου μεγέθους γλυπτά.
Μαζί με ομάδα γλυπτών οργάνωσε περιοδικά συμπόσια Γλυπτικής σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, πιστεύοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος να στηθούν σύγχρονα γλυπτά στον δημόσιο χώρο.
Από το 1996 συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠ.Α.Σ.Κ.Τ. με σκοπό να δημιουργήσει στα κτίρια που παρεχώρησε το ΥΠ.ΠΟ., στην Πλάκα, χώρο συνάντησης κι επαφής μεταξύ καλλιτεχνών. Παράλληλα, διοργανώνει, μέσω της επιτροπής εκδηλώσεων του Ε.Ε.Τ.Ε., στην οποία μετέχει, σειρά ταξιδιών σε χώρες του εξωτερικού που παρουσιάζουν Ελληνικό ενδιαφέρον, Ιορδανία, Συρία, Σικελία και Καππαδοκία.
Το 2001 εκλέγεται Καθηγητής Γλυπτικής στην Α.Σ.Κ.Τ. , ενώ την περίοδο 2003-06 διετέλεσε Αντιπρύτανης στην Α.Σ.Κ.Τ., με Πρύτανη τον Χρόνη Μπότσογλου. Κατά την διάρκεια της τριετούς αντιπρυτανείας του, ξεκίνησε η κατασκευή της νέας βιβλιοθήκης της Α.Σ.Κ.Τ., η λειτουργία του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, η λειτουργία του Εικαστικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος, ο 7ος Καλλιτεχνικός Σταθμός στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων, το Χυτήριο και πληθώρα άλλων μικρών έργων στη Σχολή. Συμμετείχε, επίσης, στην πρώτη Διοικούσα και στη διαμόρφωση της αρχικής φυσιογνωμίας, της Σχολής Πλαστικών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, καθώς και στην αντίστοιχη Διοικούσα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ο Γιώργος Χουλιαράς έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε σημαντικές ομαδικές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, κατακτώντας διεθνείς διακρίσεις, ενώ κατά την πολύχρονη διαδρομή του έχει φιλοτεχνήσει μνημεία και γλυπτά για δημόσιους χώρους, εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, όπως στο Fetal medicine, King’s College του Λονδίνου (2015), καθώς και το γλυπτό για τον «Έλληνα Μετανάστη» στο Μόντρεαλ του Καναδά (2017), επίσης την περίοδο 2014-15 πραγματοποίησε γλυπτικές επεμβάσεις με ομάδα φοιτητών του, σε μονοπάτι στο Μέτσοβο (Συνεργασία με Πινακοθήκη ΑΒΕΡΩΦ).
Επίσης, έχει συνεργαστεί με αρχιτέκτονες δημιουργώντας πλαστικές επεμβάσεις σε αρχιτεκτονικούς χώρους, καθώς και πολλά χρηστικά αντικείμενα με γλυπτική διάθεση.
Last modified: 29/01/2018