ΦΟΥΡΙΚΗ ΕΦΗ

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965.

Σπουδές: Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Αθηνών (1982-86).  Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα (1991-1997) και στη Σχολή Καλών Τεχνών στην Valencia της Ισπανίας (1996). Επίσης παρακολούθησε σεμινάριο Multi Media στο Miscok της Ουγγαρίας (1997). Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

«Καθρέφτης, αντανάκλαση, φως, διάφραγμα και δόνηση. Αυτές οι ιδέες απαρτίζουν τα θέματα της Έφης Φουρίκη και την ίδια στιγμή προσδιορίζουν ακριβώς τα εργαλεία που χρησιμοποιεί.

…Τα πειράματα που διεξάγει η Έφη Φουρίκη δεν την οδηγούν μακριά από τη φύση, αντίθετα θα μπορούσαν να ονομαστούν «αποσπάσματα φύσης». Ο ορθολογισμός της φτάνει μέχρι το σημείο που η ίδια βρίσκει «τα απαραίτητα», που την κάνουν ικανή να παράγει μια αφηρημένη οπτικοποίηση του φωτός και των αντανακλάσεων του.

…Φαινομενικά εφήμερα τα έργα της, αποκαλύπτουν την «απλότητα» των αναζητήσεών της, με μια ομορφιά και αγάπη για τη φύση..».

©Tamas Torok, Τεχνοκριτικός

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified: 23/07/2012