Φλωρεντία Οικονομίδου – «Ψηφιακά εργόχειρα» 

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει στο Art Project Space την ατομική έκθεση της Φλωρεντίας Οικονομίδου «Ψηφιακά εργόχειρα». Η έκθεση διαρκεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 21 Οκτωβρίου.
Η έκθεση περιλαμβάνει τρία τρίπτυχα animation και μια σειρά μεγάλων εικαστικών τυπωμάτων. Τα έργα της μας ταξιδεύουν στο χωροχρόνο. Ερμηνεύοντας και μεταμορφώνοντας με προσωπικό εικαστικό τρόπο τη σύγχρονη πραγματικότητα, δημιουργεί ψηφιακά έργα ή όπως αλλιώς τα ονομάζει η ίδια «Ψηφιακά εργόχειρα». Κάποια από αυτά αναφέρονται στην απώλεια του οικείου ενώ σε άλλα δίνεται έμφαση στον κοσμολογικό-ονειρικό χαρακτήρα. Παρατηρώντας κανείς τα έργα της καλλιτέχνιδος δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί τι συνέβη στο παρελθόν και τι θα φέρει το μέλλον. Η καλλιτέχνης ακροβατεί ανάμεσα στο ονειρικό και το πραγματικό προσκαλώντας τον θεατή σε έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Transcultural travelers I

Η επίκουρος καθηγήτρια Ιστορικός Τέχνης Ειρήνη Λεοντακιανάκου που προλογίζει την έκθεση αναφέρει σχετικά: «Τα «Ψηφιακά εργόχειρα», που πήραν μορφή κατά την περίοδο των πολέμων και της πανδημίας σχολιάζουν το σύγχρονο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, συγκροτώντας μια ιδιαίτερη προσωπική εικαστική αφήγηση, όπου εμπλέκονται και στοιχεία από το υποσυνείδητο και το φανταστικό. Το ύφος τους προσιδιάζει σε μια σουρεαλιστική οπτική με έντονο ανατρεπτικό χιούμορ παραμένοντας ανοικτά σε πολλαπλές ερμηνείες. Θυμίζουν ενίοτε «ψηφιακά εργόχειρα» σχεδιασμένα στις λεπτομέρειές τους, ξανά και ξανά στον υπολογιστή, καταλήγοντας σε εντυπωσιακές συνθέσεις και στη συνέχεια σε εξαιρετικά εικαστικά τυπώματα.  Ένα παζλ από μικρές ιστορίες αποκαλύπτεται όσο περισσότερο κοιτάζεις πολλά από αυτά. Όπως αναφέρει η ίδια η Φλωρεντία, τα έργα της μεταμορφώνονται κατά τη διάρκεια της δημιουργίας, σαν να παίρνουν σιγά-σιγά τη δική τους ζωή».

Διατήρηση των Eιδών

 

Event Information

Πολυχώρος Art Project Space, Φαλήρου 66, Αθήνα, Έναντι ΕΜΣΤ, Σταθμός Metro FIX
Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 19.00
Διάρκεια: 27 Σεπτεμβρίου – 31 Οκτωβρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00 Σάββατο 11.00-14.00 Κυριακή, Δευτέρα κλειστά
Πληροφορίες: Τηλ. 2117504180

Last modified: 25/09/2023