Φιλιππίνα Λιβιτσάνου: Ιστορίες του γυναικείου στήθους

Η γκαλερί «7» παρουσιάζει την καινούργια δουλειά της ζωγράφου Φιλιππίνας Λιβιτσάνου «Ιστορίες του γυναικείου στήθους». Διάρκεια έκθεσης από 19 Μαρτίου έως 6 Απριλίου.
Η καλλιτέχνης μας λέει για την δουλειά της «Στα έργα ζωγραφικής και  χαρακτικής περιόδου 2012-19 εκθέτω την αγωνία και τον αγώνα γυναικών για την χειραφέτηση του γυναίκειου σώματος. Στην κοινωνία το γυναίκειο στήθος από την αρχαιότητα ως το σύγχρονο κόσμο έχει υπάρξει αντικείμενο διεκδίκησης και πόθου του αρσενικού. Από το ιερό, ερωτικό, πολίτικο, ψυχολογικό, εμπορικό στήθος, η σύγχρονη γυναίκα  διεκδικεί την απενοχοποίηση του στήθους, το δικαίωμα στο «απελευθερωμένο στήθος».
Το στήθος ως ζωοδότης και καταστροφέας διασχίζει την ιστορία, είναι αγώνας και αγωνία για το αυτεξούσιο σώμα. Οι αφηγήσεις θέτουν ερωτήματα: σε ποιον ανήκει το στήθος; Στα έργα μου ποζάρουν οι αγαπημένες μου αδελφές και τα παιδιά τους, ενώ εξαίρεση αποτελούν τα τρία πορτραίτα μου κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας.Μ΄ αυτά τα έργα ήθελα να δώσω κουράγιο και δύναμη στον εαυτό μου, σε όλες τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού να συμπαρασταθώ στην αγαπημένη μου αδελφή Σταματία που έδινε, επίσης, μάχη με τον καρκίνο του μαστού και πόζαρε ακόμα και όταν είχε μεταστατικό καρκίνο. Η  Σταματία υπήρξε ένα παραδειγματικό μοντέλο από τα παιδικά μας χρονιά ως το τέλος της ζωής της, όταν πέταξε σαν πληγωμένη αμαζόνα στον ουρανό. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη Σταματία και στον αγώνα για  ζωή” .

Event Information
Γκαλερί «7», Σόλωνος 20, Αθήνα
Εγκαίνια: Τρίτη, 19 Μαρτίου  , 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 19 Μαρτίου  – 6 Απριλίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00 Τετάρτη, Σάββατο 11.00 – 15.00
Πληροφορίες: Τηλ: 210 3612050 gallery7@hol.gr  – www.gallery7.gr

Last modified: 07/04/2019