ΦΑΦΑΛΙΟΥ ΑΝΝΑ

Γεννήθηκε το 1987.
Είναι conceptual artist που δραστηριοποιείται μεταξύ Λονδίνου και Λος Άντζελες. Το 2011 αφού ολοκλήρωσε το ΒΑ από την Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνέχισε σε Masters πάνω στο Film and Visual Arts στο University of London. Ακολούθησε διδακτορική έρευνα πάνω στην Performance Art στο Laban Conservatoire of Music & Dance στο Λονδίνο. Δίδαξε ως λέκτορας ως visiting artist σε Πανεπιστήμια στο NYU και στο  King’s College.
Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί ανά τον κόσμο σε ινστιτούτα, γκαλερί και φεστιβάλ. Επιλεγμένες εκθέσεις: “Sleep” στην Bangkok Art & Culture Centre (2016), “Concrete Matters” group show στο Whitechapel Gallery / Cass (2016), London, New York Frieze (2016), Art Miami (2016), “Maps” group show στο Scene Art (2015), London.
Λόγω του ενδιαφέροντος της γύρω από την έννοια της πολιτιστικής μνήμης, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα artist’s residencies σε Αμερική, Ασία και Ευρώπη. Το 2017 παρουσίασε την πρώτη της σόλο έκθεση στην De Re Gallery του Λος Άντζελες και στην Twelve Twelve Gallery της Χάγης.

Last modified: 12/01/2019