ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

Φίλιππος Τσιάρας: Τα πορτραίτα τού Αλεξάνδρου

Η Τhe Blender Gallery, σε συνεργασία με τη Varvara Roza Galleries, φιλοξενεί έκθεση με νέα έργα του Φίλιππου Τσιάρα. Ως ζωγράφος, φωτογράφος, κεραμιστής,  γλύπτης που επεξεργάζεται χαλκό και γυαλί, η δουλειά του Τσιάρα αγγίζει σχεδόν όλες τις μορφές τέχνης. Με την εννοιολογική σημασία, ο Τσιαράς πιστεύει ότι «κάθε έκθεση πρέπει να περιέχει ένα απροσδόκητο στοιχείο έκπληξης».
Τα νέα έργα του Τσιάρα, πράγματι ερευνούν τον κόσμο ενός εμμονικού -με τον πουαντιγισμό- καλλιτέχνη, ο οποίος αγαπά τις προσωπογραφίες. — Η ΤΕΛΕΙΑ του Τσιάρα —μικρή αλλά με μεγάλη δύναμη, μεταλλάσσει τους πολλούς μύθους για το Μέγα Αλέξανδρο σε ένα εναλλασσόμενο όραμα του ιστορικού θρύλου. Ο Μέγα Αλέξανδρος εγχέεται με μυριάδες ζωγραφισμένες πολύχρωμες συντεταγμένες, που συνορεύουν με αυτό που ο Τσιάρας αποκαλεί «το επιστημονικό του αισθησιασμού», ή με αρχαϊκούς όρους, ένα σύγχρονο Ελλληνό – Ρωμαϊκό μωσαϊκό.ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ
Ο Τσιάρας ξαναβρίσκει την αρχική του ιδιότητα, ως κλασικός , ασπρόμαυρος φωτογράφος στην αρχή της καριέρας του, για να φέρει στην πραγματικότητα μια νέα ζωγραφική γλώσσα σε ρεαλιστικές χειροποίητες προσωπικότητες. Καταγόμενος και ο ίδιος από την Μακεδονία, επικεντρώθηκε στον Μέγα Αλέξανδρο ως την πεμπτουσία που αντιπροσωπεύει την 200ή επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. «Για μένα ο Αλέξανδρος είναι ο απόλυτος Ελληνιστής, καμία άλλη φιγούρα στην ιστορία δεν έχει την εξωτική δύναμη, τον ρομαντισμό και τη θρυλική φαντασία του Μεγάλου Αλεξάνδρου».
Τα πορτραίτα του Αλεξάνδρου είναι μια Ιμπρεσιονιστική και Σουρεαλιστική εισβολή στην ιστορία των πορτραίτων και στη μνήμη αυτού του εμβληματικού γίγαντα.

Event Information
 The Blender Gallery, Οδός Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα
Εγκαίνια: Κυριακή 30 Μαΐου, 17.00 – 221.00
Διάρκεια έκθεσης: 30 Μαΐου – 30 Ιουλίου 2021
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00-18.00, Σάββατo: 12.30-16.30
Πληροφορίες: Τηλ +30 213 0280597 info@theblendergallery.com     www.theblendergallery.com
Στο χώρο θα εισέρχεται ο αριθμός επιτρεπόμενων ατόμων με βάση τα τετραγωνικά του εκθεσιακού χώρου, όπως θα προβλέπεται από τον νόμο εκείνη τη περίοδο.

 

 

 

 

 

Last modified: 09/06/2021