ΤΣΟΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Heo Tsop)

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι αυτοδίδακτος εικονογράφος και παράλληλα ασχολείται με τον ήχο της noise. Δημιουργεί τα σχέδιά του χρησιμοποιώντας κυρίως πενάκι και ινδική μελάνη. Οι ασπρόμαυρες εικονογραφήσεις του αναπαριστούν ένα μακάβριο σύμπαν που βρίθει συμβολισμών και μυστικισμού, ενώ συχνά περιλαμβάνει ανθρωπομορφικές φιγούρες ζώων.
Έχει συμμετάσχει σε δυο συλλογικές εκθέσεις που έλαβαν χώρα στο Metamatic Taf (“Bijoux de Kant: Recording Actions”, 2011 & “Muted Distortions”, 2012). Το 2012 έλαβε χώρα και η πρώτη ατομική του έκθεση με τίτλο “Interracial Consumers” στο χώρο του Junk Records στην Αθήνα. Τον Ιανουάριο του 2013 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο “Intonarumori: The Noise Of Art” στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Η έκθεση αποτελείτω από σχέδια και χειροποίητες noise-μηχανές επηρεασμένες από συνθέτες, μπάντες, αναφορές και θέματα σχετικά με την noise και την πειραματική μουσική σκηνή.
Παράλληλα, έχει ολοκληρώσει πολυάριθμα εικονογραφικά εγχειρήματα και εκδόσεις σε συνεργασία με την συγγραφέα Ειρήνη Σουργιαδάκη (Το Αγόρι με τα Μαγικά Δάχτυλα, εκδ. Ελληνοεκδοτική 2010, ποστ., εκδ. Θίνες 2013, Status: Cancelled For Your Eyes Only, εκδ. Amsel Verlag Zürich, 2015). To 2019 συμμετείχε ως ο εικονογράφος της πολυμεσικής έκθεσης “Mortality Check” στην Titanikas Gallery στο Βίλνιους της Λιθουανίας με επιμελήτρια της έκθεσης τη Mary Marinopoulou.

Last modified: 09/09/2020