ΤΣΕΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967.
Σπούδασε σχέδιο και ζωγραφική στο Εργαστήρι του ζωγράφου Γεώργιου Βογιατζή. Φοίτησε στη Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών  των Τ.Ε.Ι Αθηνών στο Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης & Σχεδιασμού Αντικειμένων. Ειδικεύτηκε στο σχεδιασμό και τη ζωγραφική σε ύφασμα. Το 2000 βραβεύθηκε στην Διεθνή έκθεση design στην Φρανκφούρτη.
Την περίοδο 1987-1997 εργάσθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου στο εικαστικό τμήμα σαν δασκάλα παιδικής ζωγραφικής και χειροτεχνίας. Την περίοδο 2000-2017 εργάστηκε στο Δήμο και την Βιβλιοθήκη Κυθήρων δημιουργώντας προγράμματα και δράσεις για παιδιά. Παράλληλα ασχολείται  με τα πολιτιστικά του νησιού και οργανώνει εκθέσεις  και καλλιτεχνικά δρώμενα στην γκαλερί » follow your art »στα Κύθηρα.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια γιαπωνέζικης  καλλιγραφίας με την  Saisho Shimada καθώς και σεμινάρια butoh με τους Masaki Iwanna & Moeno Wakamatsu.
Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές και ατομικές με ζωγραφική, κατασκευές και  σχεδιασμό. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό.
*Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα δεν είναι µονάχα προσωπικό θέµα αλλά  έχει σχέση µε το περιβάλλον που διαµορφώνει το ιδεώδες  του  καλού,εµπνέει, απελευθερώνει, ανακουφίζει, ανυψώνει τον καθηµερινό  βίο προσδίδοντας δύναμή σε αυτόν.

 

Last modified: 30/01/2020