Το παρελθόν μέσα από τα μάτια του Απόστολου Κούστα

Ύστερα από έξι χρόνια ο ζωγράφος και χαράκτης Απόστολος Κούστας παρουσιάζει τη δουλειά του σε ατομική έκθεση. Η έκθεση με τίτλο «εναγκάλιση / embracement» φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λευκάδας και διαρκεί από τις 6 ως τις 31 Αυγούστου.  Απόστολος Κούστας - Εναγκάλιση
Εναγκάλιση της σκόνης του χρόνου. Ανατροφοδότηση της συλλογικής µνήµης και βίωση του παρελθόντος µέσα από τα µάτια ενός σύγχρονου εικαστικού διεθνούς φήµης. Αυτές είναι ορισµένες από τις πτυχές που ξεδιπλώνονται στη νέα έκθεση του xαράκτη, ζωγράφου, αλλά και γλύπτη. Ο Κούστας κινείται µε άνεση ανάµεσα σε διαφορετικές µορφές τέχνης, δεν φοβάται τους πειραµατισµούς, καθώς, φύσει ανήσυχο πνεύµα,  αναζητά πάντα νέες δηµιουργικές προκλήσεις. Ο καλλιτέχνης έχει διακριθεί για την εφευρετικότητά του και τη χρήση πρωτότυπων τεχνοτροπικών µεθόδων προς την επίτευξη έργων µεγάλης αισθητικής αξίας.

Δένδρο, Λάδι σε χαρτί, 30 Χ 23, 2011

Η λιτότητα της παράστασης στα έργα του αποτυπώνει αρχέγονα ένστικτα, παραπέµποντας ορισµένες φορές στην πριµιτίφ εικόνα ενός προϊστορικού έργου τέχνης.
Ο Κούστας είναι ένας εικαστικός που µας δίνει την ευκαιρία να κοιτάξουµε µέσα από τα µάτια του την απεραντοσύνη και την αιωνιότητα. Ο θεατής καλείται να παρακολουθήσει την αποκρυσταλλωµένη ιστορία των ανθρώπων ακολουθώντας την κατεύθυνση των φλεβών της πέτρας, ψηλαφίζοντας την αβαθή γλυφή, συλλαβίζοντας τα πρώτα σύµβολα γραφής στο έργο του.

Αθηνά Ιππία – Φορητή τοιχογραφία, 80×120 εκ 2007

Πλοίο, Λάδι σε χαρτί, 23 Χ 30, 2011

Επιµέλεια Έκθεσης: Δρ Ολυµπία Βικάτου, Βίβιαν Στάικου Συντονισµός: Χαρά Σαΐτη
Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και το Πνευματικό Κέντρο του Δήµου Λευκάδας. Είναι η πρώτη φορά που οι δυο φορείς συμπράττουν για την παρουσίαση µιας περιοδικής εικαστικής έκθεσης. Αφορµή για αυτή τη συνεργασία υπήρξε η βούληση της ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος να συστήσει στο κοινό της Λευκάδας το έργο του εγνωσµένου κύρους Μεσολογγίτη καλλιτέχνη Απόστολου Κούστα, πρόταση που αγκάλιασε µε θέρµη ο δήμαρχος Λευκάδας, κος Χαράλαμπος Καλός και οι υπεύθυνοι του Πνευματικού Κέντρου

Δεσμώτης, Λάδι σε χαρτί, 50 Χ 35, 2011

Event Information
Δημοτική Πινακοθήκη Λευκάδας, Ν. Σβορώνου 1 και Αγγ. Σικελιανού  
Εγκαίνια: Σάββατο, 6 Αυγούστου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 6 – 31 Αυγούστου 2022
Ώρες λειτουργίας: 10.00 – 14.00 και 19.00 22.00

Last modified: 11/08/2022