Το παιδικό δωμάτιο του Στάθη Αλεξόπουλου

To Electra Art Space και η γκαλερί Σκουφά, παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του γλύπτη Στάθη Αλεξόπουλου με τίτλο «KIDSROOM», από τις 5 Δεκεμβρίου ως τις 5 Ιανουαρίου. Είναι η εναρκτήρια έκθεση του νέου χώρου της γκαλερί Σκουφά, στο ξενοδοχείο Electra Metropolis στο κέντρο της Αθήνας.|
Στο πρόσφατο έργο του ο Αλεξόπουλος αντλεί έμπνευση από τα προσωπικά του βιώματα, τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε πατέρα και παιδί, και τα έντονα συναισθήματα που επισφραγίζουν αυτή τη σχέση. Ο χώρος της γκαλερί μετατρέπεται σε «παιδικό δωμάτιο» και το παιχνίδι επιφορτίζει με νόημα την ευρύτερη καλλιτεχνική αφήγηση. Ο επισκέπτης εισέρχεται σε ένα φανταστικό περιβάλλον, όπου οι βασικοί πρωταγωνιστές είναι αναγνωρίσιμοι παιδικοί ήρωες και γνώριμα αντικείμενα της παιδικής ηλικίας· περιστοιχίζεται από φανταχτερές εικόνες, που αφυπνίζουν τη μνήμη και ενεργοποιούν τη φαντασία.
Ο καλλιτέχνης δημιουργεί ένα μικρό γλυπτικό σύμπαν που απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους, προκαλώντας τους να έρθουν σε επαφή με το παιδί που κρύβουν μέσα τους και την αθωότητα των παιδικών τους χρόνων.

Event Information

Electra Art Space by Skoufa Gallery, Μητροπόλεως 15 και Βουλής, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, 19.30 – 22.00
Διάρκεια έκθεσης: 5 Δεκεμβρίου  – 5 Ιανουαρίου 2020
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο11.00 – 15.00 Τρίτη, Πέμπτη 11.00 – 20.00 Παρασκευή 11.00 – 18.00
Πληροφορίες: www.skoufagallery.gr electraartspace@skoufagallery.gr

Last modified: 29/11/2019