Το μοναδικό σύμπαν της Μαριτάσας Τσιμπλάκη

Η αίθουσα τέχνης Artshot – Sophia Gaitani παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Μαριτάσας Τσιμπλάκη «COSMOS 10-43». Η έκθεση διαρκεί από τις 14 Νοεμβρίου ως τις 6 Δεκεμβρίου. Η ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη γράφει: «Το μοναδικό σύμπαν της Μαριτάσας Τσιμπλάκη αποτελείται από έργα “μαγικού ρεαλισμού” με αθάνατες τεχνικές και πολύτιμα υλικά. Οι περίοπτες κονστρουκτιβιστικές συνθέσεις είναι αποτέλεσμα επίπονης εργασίας και βαθιάς γνώσης υλικών και πανάρχαιων τεχνικών – εγκαυστικής και πολύτιμης στιλβωτικής.
Η πλαστικότητα των όγκων προσδιορίζει το έργο της Τσιμπλάκη, αφού το στατικό μεταπλάθεται σε ρευστό και το απόλυτα γεωμετρικό μετατρέπεται σε άμορφη μάζα ή σε ρευστή ύλη.
Η αρχικά οργανωμένη εικαστική διατύπωση καθοδηγείται αισθητικά από το αέναο παιχνίδι όγκων, υφών και υλών, ενώ οδηγείται στη μεταμόρφωση του φορμαλιστικού σε αφηρημένο και στην σαφή αλλοίωση των προκαθορισμένων ορίων.
Ουσιαστικά η εικαστικός έχει αποδώσει με εικαστική ευγλωττία και συγκλονιστικό τρόπο την επιλεγμένη θεματική με τίτλο «ΚΟΣΜΟΣ 10-43», όπου διαπραγματεύεται τη στιγμή που έχει ήδη συντελεστεί η Μεγάλη Έκρηξη και εξελίσσεται, φτάνοντας στο απροσπέλαστο για μας, τείχος του Plank, εκεί όπου σταματούν οι συγκλονιστικές θεωρίες -σχετικότητας, κβαντικής  μηχανικής, αρχής της πολυπλοκότητας και οι προσομοιώσεις τύπου CERN». Η ίδια σημειώνει: «Η σκοτεινή ύλη, η σκοτεινή ενέργεια, αυτό που φαίνεται αλλά κυρίως αυτό που υπονοείται, είναι τα πεδία που θέλησα να προσεγγίσω εικαστικά».

Event Information
Gallery artshot Sophia Gaitani Λεμπέση 11, Ακρόπολη, Αθήνα  metro Ακρόπολη
Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Noεμβρίου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 14 Νοεμβρίου – 6 Δεκεμβρίου 2019
Ώρες λειτουργίας: ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16.00 – 20.30 ΤΕΤΑΡΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ 13.00 – 17.00
Πληροφορίες: Τηλέφωνο 00306984135085, 00302114044311, artshot@sophiagaitani.gr , gaitani.sophia@gmail.comwww.sophiagaitani.gr

 

 

Last modified: 11/11/2019