Εικόνες από την 3η Αrt Thessaloniki

Τρίτη και καλύτερη για την προσπάθεια της καθιέρωσης μιας διεθνούς φουάρ στη Θεσσαλονίκη. Από την περασμένη Πέμπτη ως και την Κυριακή οι χώροι της ΔΕΘ ξαναγίνονται πολύβουοι φιλοξενώντας την 3η Art Thessaloniki. Πολλές ελληνικές και ξένες γκαλερί, ενδιαφέροντα πρότζεκτ και εκδηλώσεις δίνουν την εικόνα του «κάθε φέτος και καλύτερα» όπως μας έλεγε βράδυ των εγκαινίων ο Παντελής Τσάτσης. Τη φουάρ έχουν επισκεφτεί πολλοί ξένοι και Έλληνες συλλέκτες αλλά και άλλοι παράγοντες προώθησης και προβολής της εικαστικής τέχνης. Εντυπωσιακή είναι η προσέλευση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Μακεδονίας. Καθημερινά κατακλύζουν τους χώρους, έρχονται σε επαφή με τους καλλιτέχνες και και γενικά χαίρονται την επαφή με την τέχνη.

Έργο του Takis στην είσοδο της Art Thessaloniki

Η υπεύθυνη του Takis foundation Μένια Κούλη ξεναγεί στο έργο του Takis τον περιφερειάρχη Κενυτικής Μακεδονίας foundation

Ξεχωρίζουν τα αφιερώματα στον γλύπτη Takis, που είναι ο τιμώμενος καλλιτέχνης, μια ενδιαφέρουσα προβολή για το Θεόδωρο Στάμο, ομιλία και περφόρμανς για τον Λευκάδιο Χερν, τρεις μουσειακές εκθέσεις κοκ.
Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων και με αφορμή τη συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στην πρόσφατη 83η ΔΕΘ  σκαι το πλαίσιο των μουσειακών εκθέσεων πραγματοποιούνται εκθέσεις με έργα Ελληνοαμερικανών καλλιτεχνών από τη συλλογή Ζαχαρία Πορταλάκη και με έργα του Αμερικάνου καλλιτέχνη Sol LeWitt από τη συλλογή της Έφης Πιπλικάτση-Ανδρεάδου.

Τι παρουσιάζουν Ελληνικές και ξένες γκαλερί 

Καπλανών galleries, Αθήνα 

Γιάννης Αδαμάκης, Παναγία των Χαλκέων

Ο ζωγραφος Δημήτρης Αγγελόπουλος με τον καθηγητή Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Ντάνη Κοτσαϊβάζογλου

Δημήτρης Αναστασίου

Εικαστικός Κύκλος Σιαντή, Αθήνα

Δημήτρης Κούκος

Γιάννης Βαλυράκης

 

Παναγιώτης Σιάγκρης

GALERIA KALO, Tirana, Αλβανία

hasan nallbani

arben bajo

florica prevenda

Γκαλερί Ιλεάνας Τούντα, Αθήνα

ΜΑΡΘΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ diamond

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΙΣ

Γκαλερί Λόλας Νικολάου, Θεσσαλονίκη

Κωστής Δαμουλάκης

Σταμάτης Λάσκος soldier

Papatzikou Gallery, Βέροια

Άγγελος Αντωνόπουλος

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος στο περίπτερο της Βίκυς Παπατζίκου, που παρουσιάζει ένα κλασικό έργο του εντυπωσιακό καλλιτέχνη μας

Foundation World Art Delft, Ολλανδία

Paula Kouwenhoven

Εls Οtten

Τoshitaka Νishizawa

Artshot sofia gaitani, Αθήνα

Στέλιος Γαβαλάς

Ελένη Δελή

Athanas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σοφία Τούντα

Chili Art Gallery, Αθήνα 

Κατερίνα Ριμπάτσιου

Κατερίνα Ριμπάτσιου

Στέλιος Σάρρος

Αγκάθι Γιώργος Καρτάλος, Αθήνα

Στο Αγκάθι ο Γιώργος Καρτάλος υποδέχεται τον περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα και τον Παντελή Τσάτση την ψυχή της ArtThessaloniki

IAGA Contemporary Art, Cluj – Napoca, Ρουμανία

cristian bogdan

robert indiana

petro papavasiliou

Alibi Gallery, Αθήνα

Shepard Fairey

cacao rocks

Orlik Gallery, Αθήνα

Inna Orlik

Gagik Altunyan

Vandiri Art NYC, USA

buket gureli

h gursoytrak vatan millet

Υonca Saracoglu

ARTFORUM GALLERY, Θεσσαλονίκη

Δημήτρης Ξόνογλου

Μανώλης Πολυμέρης

GALERI BINYIL, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

feza guvenal

ertan altun

ARTOWER AGORA, Αθήνα

Αριστείδης Πατσόγλου

Αμαλία Αντωνιάδου

Μαρά Καλόγνωμου

Mulier Mulier Gallery, Knokke-Zoute, Βέλγιο

andy warhol

ArtNoise, Θεσσαλονίκη

Λένα Μορφογέννη

Κλεωνίκη Μαραγκού

Roma, Θεσσαλονίκη

UFOFABRIK, Moena (Trento), Ιταλία

stelios dexis

ioanna kazaki

CHALKOS GALLERY, Θεσσαλονίκη

Γιώργος Ταξίδης

Παπαγιάννης

R.G Kapur Art Gallery, New Delhi, Ινδία

R. kapur

R. kapur

Εψιλον, Λουτράκι

Εύη Κιρμακίδου

Τάσος Δήμος

KAPUDAG GalleryΚωνσταντινούπολη, Τουρκία

baris saribas

G. Knight

navid azimi sajadi 

rtist yigit yazici

 Αφιέρωμα στον Λευκάδιο Χέρν

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο χώρο των παρουσιάσεων στο περίπτερο 9 ο καθηγητής φιλοσοφίας του New York College Γιάννης Φίκας μίλησε για τα «Συμβολικά στοιχεία στα έργα του Λευκάδιου Χέρν». Ο Πατρίκος Λευκάδιος Χέρν, Ιρλανδοελληνικής Καταγωγής, περισσότερο γνωστός με το Ιαπωνικό όνομά του Γιάκομο Κοϊζούμι υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της Ιαπωνίας γνωστός από τις συλλογές του για Ιαπωνικούς θρύλους και ιστορίες φαντασμάτων.

Νωρίτερα στον ίδιο χώρο η εικαστικός Vena Naskrecka παρουσίασε περφόρμανς με θέμα τη γυναικεία κόμη και τη σημασία της στην Ιαπωνική κουλτούρα. Έμπνευση από τις ιστορίες του Λευκάδιου Χέρν (Γιάκουμο Κοϊζούμι). Σε συνέχεια αυτής της παράστασης, στον ίδιο χώρο, η εικαστικός Μαρία Κομπατσάρη αφηγήθηκε σύντομες ιστορίες του Λευκάδιου Χέρν.

Για το Θεόδωρο Στάμο

Στο περίπτερο 9 και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο προβάλλεται ταινία διάρκειας 40 λεπτών με θέμα «The Irascible of Color». Βασισμένη σε ιδέα του Τάκη Ευσταθίου που υλοποίησε ο σκηνοθέτης Γιάννης Κατωμερής και διαπραγματεύεται το έργο του διεθνούς φήμης ζωγράφου Θεόδωρου Στάμου.

ARC -Art Revisited Collective

Από το πρότζεκτ ΟΥ ΤΟΠΟΣ της συλλογικότητας ARC

Στο project ΟΥ ΤΟΠΟΣ συμμετέχουν οι: Σταύρος Αποστόλου, Άννα Γκιώτη, Ορέστης Διαμάντης, Χριστίνα Ζυγούρη, Φώτης Κλογέρης, Αγγελική Κουρμουλάκη, Χρύσα Μπαρζόκα, Γιάννης Πατραμάνης, Γιάννης Ρουμπάνης, Κατερίνα Χρήστου και το εικαστικό ζεύγος ADDmyview (αποτελούμενο από τους Χριστίνα Μαυροπαίδη και Γιώργο Σουλεκίδη)

 Προβολή του Μπάμπη Βενετόπουλου   

Στο ίδιο περίπτερο και σε άλλο χώρο προβάλλεται βίντεο animation με τίτλο «In the age of the 3d reproduction» του  δημιουργού Μπάμπη Βενετόπουλου επίκουρου καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης.

Railway on Iron με τον Ξενή Σαχίνη     

Στο περίπτερο 9 επίσης παρουσιάζεται το project «Railway on Iron» του καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης Ξενή Σαχίνη.

Μια έκπληξη μας περίμενε στο δάπεδο του περιπτέρου 10, όπου υπάρχει μια εντυπωσιακή εγκατάσταση του project «Αυγό» μια  δημιουργία – μωσαΐκό αποτελούμενη από 42 έργα επώνυμων καλλιτεχνών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified: 26/11/2018