Τα 50 ανένταχτα χρόνια του Αλέξανδρου Λιάπη

Με ένα λεύκωμα και μια αναδρομική έκθεση τιμώνται τα πενήντα χρόνια δημιουργικής δουλειάς του εικαστικού Αλέξανδρου Λιάπη. Το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου στο σπίτι της Αγ. Φιλοθέης στην Πλάκα, γνωστό και ως το Αρχοντικό των Μπενιζέλων παρουσιάζεται το λεύκωμα «Αλέξανδρος Λιάπης 50 χρόνια» παράλληλα με την έκθεση του. Ο Αλέξανδρος Λιάπης είναι ένας ανένταχτος σε σχολές, αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, με προσωπική γραφή και ύφος που κάνουν τα έργα του ξεχωριστά και εύκολα αναγνωρίσιμα.

Κοπέλα στη Βιέννη

Η καλλιτεχνική του ιστορία ξεκινάει πενήντα χρόνια πριν στη Βιέννη, όπου πηγαίνει να σπουδάσει ιατρική , αλλά τον κερδίζει η μεγάλη του αγάπη: η ζωγραφική. Στη μεγάλη του αυτή πορεία που μας αφηγείται το λεύκωμα, έχει στο ενεργητικό του πάνω απο 38 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και συμμετοχή σε πάμπολλες ομαδικές – θεματικές εκθέσεις.
Η Ήρα Παπαποστόλου, κριτικός – ιστορικός  τέχνης  γράφει :  «…Ζωγραφική ταυτόχρονα πνευματική και ενστικτώδης. Η εμπειρία χρόνων του δημιουργού μεταφράζεται σε ζωγραφική ποιότητα. Ο τρόπος που χειρίζεται το χρώμα εντυπωσιάζει και βγάζει μία δημιουργική ένταση. Πρόκειται στην κυριολεξία για μια έκρηξη χρώματος». ­
Το λεύκωμα «Αλέξανδρος Λιάπης 50 χρόνια» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ» είναι μεγάλου σχήματος,  με σκληρό εξώφυλλο, 375 σελίδων και περιλαμβάνει 650 έργα, μια επιλογή από διάφορες ενότητες έργων του καλλιτέχνη.

Ιαπωνικό θέατρο

Η έκθεση συγκροτείται από 23 αντιπροσωπευτικά έργα του λευκώματος.
Παρουσιάζουν οι  Γιώργος Χρονάς, ποιητής – εκδότης, Κωνσταντίνος Μπούρας, θεατρολόγος –συγγραφέας, Ήρα Παπαποστόλου, κριτικός- ιστορικός τέχνης, Θεόδωρος Καβάσης, γλύπτης- συγγραφέας

Event Information
ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΜΠΕΝΙΖΕΛΩΝ, Ανδριανού 96, Πλάκα, Αθήνα
Παρουσίαση λευκώματος Σάββατο 16 Νοεμβρίου
Διάρκεια έκθεσης: 16 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη 10.00 – 13.00 Κυριακή 10.00 – 16.00
Πληροφορίες: τηλ. : 210 3248861 – info@archontiko-mpenizelon.gr

Last modified: 14/11/2019