Τα πρόσωπα του Γιώργου Ζαρκάδα

Η Gallery Art Prisma παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Ζαρκάδα (George Zarkadas) Portraits (One of Us). Την έκθεση επιμελείται η Λουίζα Καραπιδάκη. Η έκθεση διαρκεί από τις 23 Φεβρουαρίου ως τις 18 Μαρτίου.
«H ψευδής αίσθηση της αληθοφάνειας στις προσωπογραφίες του Γιώργου Ζαρκάδα μας οδηγεί σε μία πρωτόγνωρη εικαστική εμπειρία. Στην εποχή της υπεραφθονίας τoυ θεάματος τον θεατή απασχολεί κυρίως η δύναμη της απεικόνισης και η αίσθηση, που εισπράττει από μία προσωπογραφία, περισσότερο από την ίδια την αλήθεια ή την άψυχη  ρεαλιστική απόδοση. Αυτό ο Ζαρκάδας, ως δεινός γνώστης της δύναμης της εικόνας- σκηνοθέτης, ζωγράφος, φωτογράφος, το γνωρίζει καλά. Φιλοτεχνεί τα πορτρέτα του με τους δικούς του κανόνες μέσα από την υποκειμενική του ματιά και τους προσδίδει τη δική του πνοή, διατηρώντας πιστά και όλα τα αναγνωρίσιμα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά τους. Οι προσωπογραφίες του, μπορεί να χωρίζονται σε κατηγορίες, σε πρόσωπα του κινηματογράφου, σε πρόσωπα των ταξιδιών, σε πρόσωπα του οικείου περιβάλλοντος, σε πρόσωπα των επαγγελματικών φωτογραφήσεων, αλλά σε όλες υπερτερεί το αναγνωρίσιμο προσωπικό ύφος του ζωγράφου». 
Ο Γιώργος Ζαρκάδας σημειώνει γι’ αυτή την ενότητα της δουλειάς του: «ως σκηνοθέτης και εικαστικός μεταφέρω τις εμπειρίες της ζωής μου μέσα από μια σειρά πορτραίτων-εικόνων που αρχικά αποτυπώθηκαν μέσα μου όταν τις κατέγραφα με κινηματογραφικές και φωτογραφικές μηχανές κατά τη διάρκεια διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών. Τώρα, πολλά χρόνια αργότερα, τις αποδίδω ζωγραφικά με λαδομπογιά σε λινό ύφασμα με ύφος, που αντικατοπτρίζει την κινηματογραφική τους προέλευση».

Event Information

Gallery ArtΠρίσμα,
Κουντουριώτου 187, Πειραιάς 18537
Εγκαίνια: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, 20.00
Διάρκεια Έκθεσης: 23 Φεβρουαρίου – 18 Μαρτίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Σάββατο 10.30 – 15.00 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.30 – 15.00 και 18.00 – 21.00 Κυριακή, Δευτέρα κλειστά
Τηλ. 210-4296790/079 e-mail: artprisma@hotmail.com     www.galleryartprisma.gr

 

Last modified: 21/02/2023