Τα πολύτιμα Τετράδια Τέχνης στην «Έρση»

Βιβλία ως αντικείμενα τέχνης ή ολοκληρωμένα τετράδια με σχέδια που προορίζονταν για προσωπική χρήση ή και για καλλιτεχνικές εκδόσεις έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην  ενδιαφέρουσα έκθεση «Βιβλία – Τετράδια Τέχνης» που παρουσιάζει η Γκαλερί Έρση. Φιλοξενούνται έργα των Α. Ακριθάκη, Α. Αστεριάδη, Σ. Βασιλείου, Κ. Γραμματόπουλου, Γ. Γουναρόπουλου, Ρ. Καπελιάρη, Α. Κοκκίνου,  Χ. Κατσαδιώτη, Κ. Ξενάκη, Κ. Μορταράκου, Σ. Πολίτη, Α. Σκούρτη, Γ. Τσαρούχη, Ν. Χατζηκυριάκου –Γκίκα, Χ. Χασαπόπουλου, Δ. Χιωτόπουλου.
Στο εισαγωγικό της σημείωμα η Κάλια Αϊδίνη αναφέρει: «Τα βιβλία είναι καθρέφτης του ανθρώπινου νου. Τα βιβλία είναι αρχεία αποθήκευσης του γραπτού λόγου, όπως αυτός εμφανίζεται, δηλαδή σαν αλληλουχία δεδομένων, σαν σχεδίασμα και ανάπτυγμα, σαν σειριακή μορφή αφηγηματικής διαδικασίας ή και σαν απόσπασμα ανολοκλήρωτων ιδεών που λειτουργούν τελικά ως αφετηρία μιας νέας ιδέας.
Η καθορισμένη μορφή του βιβλίου μπορεί να αποτελεί αυτό καθεαυτό ένα έργο τέχνης, ωστόσο ακόμη και η δομή του, μπορεί να δώσει στους καλλιτέχνες την ελεύθερη σχεδιαστική αλληλουχία, που οριοθετείται από την αρχή μέση και τέλος των ήδη υπαρχόντων σελίδων.
Τα σχέδια σε μορφή εικονογράφησης επίσης αποτελούν τα αποσπάσματα αφήγησης εικαστικού λόγου που προσδίδουν στην ολοκλήρωση του αφηγήματος και καταθέτουν την  δική τους εικόνα στην ολότητα Λογοτεχνίας –Ζωγραφικής».                                                                             

Event Information
Γκαλερί Έρση, Κλεομένους 4, Κολωνάκι
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 15 Νοεμβρίου – 10 Δεκεμβρίου 2018
Ώρες λειτουργίας׃ Δευτέρα – Παρασκευή 11.00 – 14.30 & 17.00 – 20.00, Σάββατο 11.00 – 14.30, Κυριακή κλειστά
Πληροφορίες: Τηλ.- φαξ:2107220231  galersi@ath.forthnet.gr   galleryersi@gmail.com ,  www.ersi.gr

 

Last modified: 14/11/2018