Ταξίδι σε μαγικά τοπία. Ομαδική Έκθεση

Ειρήνη Κανά

Η Gallery Art Prisma παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «DI NATURA» στην οποία παρουσιάζουν έργα τους οι καλλιτέχνες ΚΑΤΙΑ ΒΑΡΒΑΚΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΑ, ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΒΕΒΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΤΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΤΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.  Η έθεση διαρκεί από τις 11 Μαΐου ως τις 12 Ιουνίου.
Η έννοια της φύσης καθορίζει την ομαδική έκθεση, όπου οι καλλιτέχνες, αποκαλύπτουν την δική τους αντίληψη του φυσικού περιβάλλοντος,  εισχωρώντας σ αυτό και ερμηνεύοντας το με ποίηση, ρεαλισμό, λυρισμό η υπερβατική ονειρική προσέγγιση. Μέσα από την φύση, οδηγούνται σε προσωπικά εικαστικά  μονοπάτια. Η γη με τις εποχές της, γίνεται έναυσμα δημιουργίας και έκφρασης. Μαγικά τοπία μεγάλων διαστάσεων, όπου ο κάθε ζωγράφος, επιλέγει την προσωπική του στιγμή και καταγράφει τις μνήμες του  όπως τις έζησε μέσα στη δική του φύση, στο δικό του σύμπαν.

Πέτρος Καραβέβας

Η έκθεση  DI NATURA, στους πολύ δύσκολους καιρούς που διανύουμε, είναι ένα ταξίδι αισιοδοξίας, και χαράς όπου η άνοιξη των χρωμάτων αντιμάχεται την βαρβαρότητα της ζωής.
Η αρχαία ιατρική παράδοση και ειδικότερα ο Ιπποκράτης εστίαζε στην σημασία, του  να βρίσκεται ο άνθρωπος σε αρμονία με τη φύση,  άλλωστε το υγιές φυσικό περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξη των βασικών αξιών της ζωής.
Η Φύση, κατείχε ανέκαθεν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία της Τέχνης και  ενέπνευσε χιλιάδες εικ αστικούς καλλιτέχνες στη δημιουργία των σημαντικότερων διαχρονικών έργων. Επιμέλεια έκθεσης Νατάσα Θωμάκου.

Μαρία Κτιστοπούλου, Νύμφη σε ελαιώνα

Γιάννης Κόττης

Event Information

Gallery ArtΠρίσμα
, Κουντουριώτου 187, Πειραιάς 18537
Εγκαίνια: Παρασκευή, 14 Μαΐου, 12.00 – 20.00
Διάρκεια Έκθεσης: 11 Μαΐου – 12 Ιουνίου 2021
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Σάββατο 10.30 – 15.00 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.30 – 15.00 και 18.00 – 21.00 Κυριακή, Δευτέρα κλειστά
Τηλ. 210-4296790/079 e-mail: artprisma@hotmail.com

Last modified: 10/05/2021