Τάνια Γκιούρα: Οι ρίζες του χρόνου

Στα πλαίσια του Project Νέοι καλλιτέχνες, η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών παρουσιάζει την τέταρτη έκθεση με έργα της χαράκτριας Τάνιας Γκιούρα. Η έκθεση διαρκεί ως τις 26 Ιουνίου.
Η έκθεση αυτή είναι παράθεση μιας εικαστικής αφήγησης που παραμένει στατική στο χώρο, στο χρόνο και στις φιγούρες, κυρίως των παιδιών που πρωταγωνιστούν. Στέκουν εκεί πριν ενεργήσουν, συνήθως κατασκευάζοντας συνθήκες σε ένα μη πραγματικό περιβάλλον. Το περιβάλλον-χώρος είναι δοσμένος με μια σειρά από επιφάνειες σε ένα συνδυασμό υφών με την τεχνική της κολλαγραφίας, «κουμπώνοντας» τις χαραγμένες μήτρες λινόλεουμ, ολοκληρώνοντας την εικαστική πρόταση.

Χρόνος ΙΙ

Οι χρωματικές επιφάνειες με τη μέθοδο της κολλαγραφίας, προκύπτουν ως ανάγκη για περισσότερη ελευθερία γραφής. Η διαδικασία οδηγεί σε καινούργιες προοπτικές που μπορεί να είναι από υφές στο μορφοπλαστικό μέρος, έως και συνδυασμός μιας παράλληλης δράσης μεταξύ διαφορετικών υλικών που πάντα έχει ως αποτέλεσμα το χαρακτικό έργο. Οι μορφές ταξιδεύουν μέσα σε μια αμφιβολία δράσης περιμένοντας εκείνη τη στιγμή που θα καθορίσει την ενέργεια. Είναι η αδράνεια ένα εργαλείο φόβου ή μήπως έρχεται σε αντιπαραβολή με την εσωτερική κίνηση της σκέψης και το χρόνο που θα μετατρέψει την ακινησία του σώματος σε κίνηση; Η αδράνεια καθιστά την αναμονή των μορφών ως παρατηρητών στο χώρο. Μια περιγραφή από συναισθήματα, σκέψεις και αλληλεπιδράσεις, σε σημείο που, όταν γίνουν κατανοητές οι λεπτές γραμμές του ψυχισμού των πρωταγωνιστών, καθορίζουν κάθε φορά την εξέλιξη της εικαστικής εξιστόρησης.

Event Information
Εκτός – Χώρος Τέχνης, Ι. Δροσοπούλου 17Α, Κυψέλη, Αθήνα
Έναρξη: 4 Ιουνίου, 18.00 – 21.00
Διάρκεια έκθεσης: 4 – 26 Ιουνίου
Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη και Παρασκευή 18.00 – 21.00, Σάββατο: 12.00 – 15.00
Πληροφορίες: info@haraktes.gr  | www.haraktes.gr

Στο πλαίσιο προσαρμογής στην νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19 δεν θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια. Επίσης, δεν θα βρίσκονται περισσότεροι από τρεις επισκέπτες στον εκθεσιακό χώρο.

Last modified: 15/06/2021