Σύνδεση μεταξύ καλλιτέχνη και θεατή. Ομαδική έκθεση

Το Δωμάτιο/Domatio παρουσιάζει την Ομαδική εικαστική έκθεση «In Connection» την οποία επιμελείται η συνεργάτης, Μαίρη Στεφάνου. Οι καλλιτέχνες καλέστηκαν μέσω ενός International Open Call να εμπνευστούν από την θεματολογία της: «In Connection»/ «Σε Σύνδεση».
Συμμετέχουν οι Dorothea Ameda, Paulo Amsel, Jerry Chan, Arietta Chandris,Georgia Chatziioannou, Alex Charisis,Eleni Damopoulou,Giannis Gigourtakis, Giorgos Guizaris,Susana Kalemou,sarcophagus_maskara,Paulius Sliaupa, Evdoxia Stafylaraki,Mary Stefanou, atalia Szewczyk Φιλική συμμετοχή: Φένια Ζία ετών 9.

Jerry Chan

«Σύνδεση»: Ποια άλλη λέξη μπορεί να αποτυπώσει πληρέστερα τη λειτουργία της τέχνης στην μεταξύ του καλλιτέχνη και θεατή επαφή; Τι άλλο αναζητά ο καλλιτέχνης μέσα από την κατάβαση στο εντός του σύμπαν, παρά τη σύνδεση; Τι άλλο αποζητά και ο θεατής παρά τη συγγένεια της θέασης του δικού του κόσμου με του καλλιτέχνη;
Πλασμένοι αμφότεροι με τα ίδια συμπαντικά υλικά, ομοίως και οι ανθρώπινες υπάρξεις, δονούνται με τους ίδιους κραδασμούς που δονεί κάθε τι άλλο στο γνωστό μάς και άγνωστο σύμπαν, έτσι όπως μας έχει αποκαλύψει η επιστήμη και αποτυπώσει η φαντασία των ποιητών! Κάθε στοιχείο του κόσμου, κάθε δημιούργημα, κάθε πλάσμα, του μικρόκοσμου και του μεγάκοσμου του άπειρου σύμπαντος μας, πλανάται σε τροχιά σύνδεσης με το άλλο, έως ότου έρθει η στιγμή να συναντηθούν ολοκληρωτικά…

Mary Stefanou

Έτσι και ο καλλιτέχνης, όπως και ο θεατής, πλάνητες και οι ίδιοι εντός του κοσμικού όλου που τους περιβάλει, εξερευνούν την ουσία της ύπαρξής τους, θέτοντας συνάμα ερωτήματα και λαμβάνοντας απαντήσεις ο ένας από τον άλλον.
Η λυτρωτική ιδιότητα της τέχνης, λειτουργεί μέσα από την διαδικασία εξερεύνησης του εαυτού μας, σαν μέσο σύνδεσης με το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον, σαν περιδιάβαση του ταξιδιού της ζωής που μεταβάλλεται διαρκώς.

Giannis Gigourtakis

Τα φεγγοβολήματα και οι εκρήξεις της ψυχής μας, το εύρος της χρωματικής παλέτας των συναισθημάτων μας, το λαβυρινθώδες μωσαϊκό που συνθέτει την υπόσταση μας, η εσώτατη αλήθεια μας, βρίσκουν «φωνή» διαμέσου της πρωτόλειας ύλης που επιλέγουμε για να εκφραστούμε. Είναι μια καταβύθιση, που μας καλεί να αφεθούμε, να αποδεχτούμε, να απελευθερωθούμε∙ που απογυμνώνει από τα πέπλα και τα προσωπεία που αποκρύπτουν την ουσία μας από εμάς τους ίδιους και τους άλλους. Μέσα από την καθαρτήρια αίσθηση της απογύμνωσης αυτής, δημιουργείται η ουσιαστική σύνδεση με τον εαυτό μας και τους ανθρώπους.

Arietta Chandris

Ο δημιουργός, μπροστά στον γυμνό «καμβά», εφορμάται από την πηγή του και, σταδιακά, τα όρια μεταξύ του συνειδητού και ασυνείδητου κόσμου γίνονται δυσδιάκριτα. Εκεί όπου το χέρι ακροβατεί ανάμεσα σε δυνάμεις λογικές και άλογες, ισορροπεί ανάμεσα στους παλμούς της καρδιάς και τις νευρωνικές εκλάμψεις του μυαλού, ανάμεσα στο εντός… σκότος και φώς, ανάμεσα στο μασκάρεμα και το ξεγύμνωμα, ανάμεσα στην πυρπόληση και την λύτρωση, σε μια αέναη δημιουργική ροή!
Ιφιγένεια Στεφάνου, Ιστορικός Τέχνης

sarcophagus_maskara,online performance

Event Information
Δωμάτιο/Domatio, Σολωμού 55, 7ος όροφος, Αθήνα
Έναρξη: Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 17.00 – 22.00
Διάρκεια Έκθεσης: 11 Σεπτεμβρίου – 20 Σεπτεμβρίου 2020
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο: 18.00-22.00 Κυριακή: 12.00-17.00
Πληροφορίες: +30 6944182897 +30 6909112582 mari.ferdinand@yahoo.com
https://www.facebook.com/mary.stefanou.10/ https://Instagram.com/marystefanouart  domatio.info@gmail.com https://www.facebook.com/Art.and.more.domatio/ https://instagram.com/domatio.team

Last modified: 04/09/2020