Σύμπαν, τελευταίο σύνορο. Ομαδική έκθεση

 Η Govedarou Art Gallery σε συν-διοργάνωση με τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας (Ο.Φ.Α) παρουσιάζει   την ομαδική εικαστική «Τελευταίο Σύνορο του Ανθρώπου Η Πνοή του Θεού…ΣΥΜΠΑΝ».. Η έκθεση διαρκεί ως τις 27 Ιανουαρίου και την επιμελείται η εικαστικός και ιδιοκτήτρια της γκαλερί Νατάσα Γκοβεδάρου
Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Νανά Winter-Γεωργιάδου, Αζαριά Νταίζη, Ανδρουλάκη Πελαγία, Ασπρίδης Μάρκος, Βυζοβίτου Σύνη, Γεράκη Βικτωρία, Γερούκη Ζωή, Γιαρεντζίδης Βασίλειος, Γκοβεδάρου Νατάσα, Δημούδη Μάγδα, Ζαχαρούδης Στέλιος, Ιωαννίδης Καλλίας, Καρτέρης Ευθύμης, Κόκκινος Γιώργος,  Μιχαηλίδου Νίνα, Μπεγγλή Ευγενία, Πάδης Αντώνης, Παπαλεξίου Μαρία, Πεπονίδης Τάσος, Σαρησάββα Κατερίνα, Τάξος Παναγιώτης, Τρούλη Γεωργία, Χαλκιά Μαρία, Χατζημανώλη Βασιλική«Τελευταίο Σύνορο του Ανθρώπου Η Πνοή του Θεού…ΣΥΜΠΑΝ»

«Η δημιουργία καλλιτεχνικού έργου και η επιστήμη αποτελούν φαινόμενα μιας μακράς εξελικτικής διαδικασίας, που συνδέεται άμεσα με τη βιολογική, διανοητική και κοινωνική ωρίμανση του ανθρώπινου είδους.  Η επιστήμη και οι τέχνες συνυπάρχουν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, είναι δε πολύ συχνά συμπαραγωγοί και συνδιαμορφωτές κοινών δημιουργιών! Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας, ένα σωματείο που ιδρύθηκε πριν 25 χρόνια με σκοπό τη διάδοση της επιστήμης της Αστρονομίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνδιοργάνωση μαζί με την Govedarou Art Gallery, ομαδικής έκθεσης με θέμα τις ομορφιές του Σύμπαντος.
Ευχαριστούμε την επιμελήτρια της έκθεσης κα Νατάσα Γκοβεδάρου για την συνεργασία και προσδοκούμε σε ένα αποτέλεσμα που θα συνδυάσει την επιστήμη και τις τέχνες με τον πιο αρμονικό τρόπο».
Θεόδωρος Μάττας, Προέδρος του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας«Τελευταίο Σύνορο του Ανθρώπου Η Πνοή του Θεού…ΣΥΜΠΑΝ»

Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1997 με σκοπό να φέρει κοντά όλους όσοι κοιτούν ψηλά θαυμάζοντας το μεγαλείο του σύμπαντος που μας περιβάλλει, να βοηθήσει στη διάδοση της επιστήμης της αστρονομίας και της διαστημικής στην χώρα μας. Φιλοδοξία του Ο.Φ.Α. είναι να διευρύνουν όλοι τις γνώσεις τους τόσο γενικά, όσο και επιλεκτικά στους τομείς που ενδιαφέρεται ο καθένας. Σήμερα, 25 χρόνια μετά την ίδρυσή του αριθμεί 600 μέλη.
Στον Όμιλο συμμετέχουν άνθρωποι όλων των επαγγελμάτων όπως καθηγητές πανεπιστημίου, εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι, φοιτητές, δικηγόροι, τραπεζικοί, εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες,  ενώ μέλη του συνεργάζονται με την NASA και την ESA, έχει δε να επιδείξει σπουδαίες διακρίσεις στην εύρεση υπερκαινοφανών αστέρων, κομητών, μελέτη ηλιακών εκλείψεων, ενώ αστρονομικές φωτογραφίες των μελών του έχουν βραβευτεί στα σπουδαιότερα επιστημονικά περιοδικά διεθνώς


Event Information
Govedarou Art Gallery, Γ. Παπανδρέου 5, πρώην Ανθέων, Στάση Γεωργίου, Θεσσαλονίκη
Εγκαίνια: Τρίτη 10 Ιανουαρίου 18.00
Διάρκεια έκθεσης: 10 – 27 Ιανουαρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο: 11.00 – 14.00 Τρίτη, Πέμπτη: 11.00 – 14.00 & 18.00 – 20.00
Πληροφορίες: Τηλ.2314015613,   www.govedaroufineartgallery.co

 

 

 

Last modified: 13/01/2023