Σύγχρονη Δημιουργία στη Νέα Επίδαυρο – Ομαδική έκθεση

 Ομαδική Εικαστική Έκθεση «Σύγχρονη Δημιουργία στη Νέα Επίδαυρο», παρουσιάζει ο δήμος Επιδαύρου ως την 1 Απριλίου. Η έκθεση φιλοξενείται στο κτήριο της Μόνιμης Έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής στο Μουσείο της Α΄ Εθνικής Συνέλευσης στη Νέα Επίδαυρο.
Καλωσορίζοντας την έκθεση ο δήμαρχος Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης αναφέρει: «Ακολουθώντας πάντοτε τον παλμό των εξελίξεων, ο δήμος Επιδαύρου παρουσιάζει στο Μουσείο της Α’ Εθνοσυνέλευσης την εικαστική έκθεση «Σύγχρονη Δημιουργία στη Νέα Επίδαυρο», αφιερωμένη στη σύγχρονη δημιουργία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είκοσι τέσσερεις καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Κίνα και τη Ρωσία παρουσιάζουν μερικά από τα πιο πρόσφατα έργα τους σε παραδοσιακά και νέα μέσα.

Ioanna Lin , Ο τρόπος, 80×80 εκ. Μικτή τεχνική

Ο κάθε ένας και η κάθε μία από αυτούς, με τη δική τους φωνή, με τον ξεχωριστό τους τρόπο έκφρασης, έρχονται να μας προσφέρουν νέες ιδέες και νέες εικόνες, να μας προβληματίσουν, να μας ευαισθητοποιήσουν, να μας χαρίσουν την απόλαυση της τέχνης. Τους υποδεχόμαστε με πολλή χαρά στον φορτισμένο ιστορικά χώρο της Νέας Επιδαύρου για να εξερευνήσουμε μαζί τους νέους κόσμους που μας προτείνουν».
Η επιμελήτρια της έκθεσης Αμαλία Παπαϊωάννου, Δρ Ιστορίας της Τέχνης γράφει: «Στον χώρο της ανασύστασης του νέου ελληνικού κράτους, είκοσι τέσσερεις καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντώνται για να προσφέρουν δείγμα γραφής της σύγχρονης δημιουργίας. Από τη ζωγραφική και τη γλυπτική στο ασαμπλάζ, την κατασκευή και την video art, οι εικαστικές τέχνες εκπροσωπούνται σε όλες τις μορφές τους.

Liubov Stepunina, Νοσταλγία, 60 x 80 εκ. Μικτή τεχνική (ακρυλικό σε καμβά)

Δημιουργοί με διαφορετικές καταβολές αλλά κοινούς προβληματισμούς συνδυάζουν τα παραδοσιακά εκφραστικά μέσα με τις σύγχρονες τεχνικές και μας προσκαλούν να εξερευνήσουμε μαζί το παρελθόν και το παρόν και να γνωρίσουμε από κοντά τις εξελίξεις στην τέχνη. Επανεξέταση του κλασικού, επικαιρότητα, εικόνες οικείες και ανοίκειες συνθέτουν το πολυποίκιλο ψηφιδωτό της σύγχρονης δημιουργίας».
Συμμετέχουν οι Εικαστικοί: Κωνσταντίνος Βερούτης Αγγελίνα Βοσκοπούλου Μαρία Δουζενάκη, Στεφανία Ζουρούδη, Ιλιάνα Θεοδωροπούλου, Θεοδώρα Κοκκίνου, Χάρης Κοντοσφύρης (αρχική εικόνα), Γιώργος Κοντοσφύρης, Παναγιώτης Κορωνιώτης, Ευάγγελος Λιούγκας, Ioanna Lin, Κλεονίκη Μαραγκού, Mei, Δημήτριος Μαυρόγιαννης, Λένα Μορφογένη, Αλέξανδρος Μουστάκας, Ιωάννα και Χριστίνα Μπαλή (Ομάδα Ι.Χ.), Μάτα Μπίγαλη, Παναγιώτης Νέζης, Χριστίνα Παπαγεωργίου, Jessika Sartor, Liubov Stepunina, Γιώργος Χουντάλας

Λιούγκας Ευάγγελος Movements, 50×50 cm ΜΙΚΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΕ ΞΥΛΟ


Επιμέλεια Έκθεσης: Αμαλία Παπαϊωάννου, Δρ Ιστορίας της Τέχνης, Ευάγγελος Λιούγκας, Εικαστικός, Συντονισμός Έκθεσης: Ευαγγελία Σμυρλή, Δημοτική Σύμβουλος, Υποστήριξη: Δημήτριος Ρώτας, Αντιδήμαρχος Δήμου Επιδαύρου, Χρήστος Γιαννάκης, Δημοτικός Σύμβουλος, Γιάννης Ρουμελιώτης, Πρόεδρος Κοινότητας Νέας Επιδαύρου

  • Μουσείο της Α΄ Εθνικής Συνέλευσης του Ιδρύματος της Βουλής, Πλατεία Α’ Εθνοσυνέλευσης, 42ο χλμ. Εθνικής Οδού Ισθμού – Επιδαύρου Νέα Επίδαυρος, 21054

Last modified: 28/03/2023