Στο κλίμα των ημερών…

Chili Art Gallery φιλοξενεί τη δράση «Μία κάλπη για την Τέχνη» από τις 11ως τις 20 Μαΐου. Συμμετέχουν οι: Αχιλλέας Αϊβάζογλου, Ματίνα Γεωργά, Αθανασία Γιαξίδου, Κατερίνα Δημητριάδου, Ελισάβετ Διονυσοπούλου,  Μαρίνα Κοράκη, Φίλιππος Κούτρικας, Μαρκέλλα Κουφουδάκη, Θανάσης Μπερούτσος, Σπύρος Πανουργιάς, Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Παπαστάμος, Βασίλης Σολιδάκης, Δημήτρης Χρυσικόπουλος, Gilda Frumkin, Paschalis, Asterios TORIS.
 Η δράση – έκθεση προτρέπει τους επισκέπτες να  προσεγγίσουν κάθε έργο που εκτίθεται με το προσωπικό αντιληπτικό κριτήριό τους ώστε να επιλέξουν και να ψηφίσουν τελικά για αυτό, που ταιριάζει περισσότερο στην εικαστική τους ανάγνωση και αισθητική τους.

ΚΟΥΤΡΙΚΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, σύνθεση, λάδια σε καμβά, 63×50 cm

Για το λόγο αυτό, δόθηκε και στους καλλιτέχνες η δυνατότητα της ελεύθερης πρότασης των έργων που θα εκθέσουν ώστε χωρίς συγκεκριμένο θέμα, να παρουσιαστούν ποικίλες τεχνοτροπίες, χρωματικές παλέτες, θέματα και διαστάσεις έργων.
Στο χώρο θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κατασκευαστικής γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας και design.
Από τη μία, το φιλότεχνο κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει επιλεγμένα έργα και να δραπετεύσει για λίγο με όχημα την Τέχνη από το κλίμα της ανταγωνιστικής προεκλογικής περιόδου, από την άλλη οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα επικοινωνήσουν και πάλι με το κοινό εκθέτοντας τα έργα τους.
Η ιδέα της δράσης γεννήθηκε πρόσφατα, ενάμιση μήνα πριν τα εγκαίνιά της, όπως λέμε… «ιδέα της τελευταίας στιγμής» και αμέσως έγινε αποδεκτή από τους προσκεκλημένους συμμετέχοντες, αποδεικνύοντας τη διάθεση συνεργατικότητας και συλλογικότητας όλων των συντελεστών της.

TORIS ASTERIOS, μικτή τεχνική σε καμβά, δίπτυχο 2x8x80 cm

Η διαδικασία: Στην «κάλπη» που θα βρίσκεται εντός της αίθουσας, οι φιλότεχνοι επισκέπτες θα μπορέσουν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, να «ψηφίσουν» το έργο που τους άρεσε περισσότερο. Για όσους από τους επισκέπτες συμμετέχουν ψηφίζοντας, θα ακολουθήσει μία κλήρωση  όπου ο τυχερός νικητής που θα κληρωθεί, θα λάβει δώρο ένα υπογεγραμμένο μοναδικό έργο.
Αρχική εικόνα: Έργο του ΒΑΣΙΛΗ ΣΟΛΙΔΑΚΗ

Event Information

Chili Art Gallery
, Δημοφώντος 13-15, Θησείο, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη 11 Μαΐου, 17.00
Διάρκεια έκθεσης: 11 – 20 Μαΐου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 11.00 – 18.00, Πέμπτη 12.00 – 19.00, Σάββατο 11:00 – 15.00 Δευτέρα, Κυριακή Κλειστά.Πληροφορίες: Τηλ.: 210 7292564 – 6936755599 – www.chiliart.grinfo@chiliart.gr , marychiliart@gmail.com

 

 

 

 

Last modified: 11/05/2023