ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΤΙΤΙΚΑ

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπουδές:  Έχει πραγματοποιήσει σπουδές σκηνοθεσίας και εικαστικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι κάτοχος πτυχίου κινηματογράφου, Bachelor Fine Arts – Film Studies από το πανεπιστήμιο Ryerson στο Τορόντο του Καναδά (2003-2007). Απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας στον κλάδο της Ζωγραφικής (2009-2015) με καθηγητές τους Άγγελο Αντωνοπουλος, Δημήτρη Κούκο, Μιχάλη Μανουσάκη, Ζαχαρία Αρβανίτη, Δημήτρη Σακκελίων και Γιώργο Λαζόγκα στη ζωγραφική και Γιάννη Γουρζή και την Μαρία Σχοινά στη χαρακτική και Μανώλη Μπαμπούση στη φωτογραφία.  Στο δεύτερο έτος των σπουδών της έλαβε την κρατική υποτροφία ΙΚΥ και βραβείο επίδοσης. Επίσης, υπήρξε μαθήτρια Erasmus στο ΜΑ του Central St. Martins: Performance Design and Practice το 2013 και είναι κάτοχος πιστοποίησης στη Διαφήμιση από το δημόσιο ΙΕΚ Νέας Σμύρνης.

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα από το 2011 και πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στον πολυχώρο Artville στη Γλυφάδα την περίοδο Μάιος – Ιούνιος 2014.

Επίσης, έχει σκηνοθετήσει 12 μικρού μήκους ταινίες από το 2003 στο Τορόντο του Καναδά. Από το 2004 εώς σήμερα η Τιτίκα Σταμούλη έχει δουλέψει ως βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες μεγάλου μήκους, ελληνικές και συμπαραγωγές με εξωτερικό, σε τηλεοπτικές σειρές και σε μικρού μήκους ταινίες. Έχει επίσης εργαστεί ως σκηνοθέτης/copywriter σε γνωστή εταιρεία στο χώρο του εταιρικού marketing και ως τηλεσκηνοθέτης στην τηλεόραση σε ζωντανές εκπομπές/talk-shows.

Η Τιτίκα Σταμούλη ειδικεύεται στην συγγραφή σεναρίου για ταινίες μεγάλου μήκους στα αγγλικά και στα ελληνικά βασισμένες σε δικές της πρωτότυπες ιδέες από το 2008 εώς και σήμερα, και υπήρξε αρθρογράφος για το ηλεκτρονικό αγγλόγλωσσο περιοδικό τέχνης ArtWoo το 2014, γράφοντας άρθρα για το έργο σύγχρονων καλλιτεχνών, όπως οι Olivier De Sagazan, Brett Canet Gibson και Greg Lamont.

Σήμερα η Τιτίκα Σταμούλη εργάζεται εικαστικά σε κλάδους, όπως η ζωγραφική, το video art, η φωτογραφία και ο κινηματογράφος και συμμετέχει σε εκθέσεις και φεστιβάλ.

Ατομικές Εκθέσεις
2015  NanoArt – Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας – ΑΣΚΤ αιθ. Ν.Κεσσανλής
2015  Genesis – Ατομική Έκθεση – Πολυχώρος Artville, Γλυφάδα

Ομαδικές Εκθέσεις
2015  Α’ Εργαστήριο Ζωγραφικής ΑΣΚΤ – Πινακοθήκη Γρηγοριάδη
2015  Art for Amnesty – συνεργασία ΑΣΚΤ με τη Διεθνή Αμνηστία – CAMP
2013  [;] γίνεται και κάπως αλλιώς Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας                                     2012  Έκθεση Ζωγραφικής – Σχολή Μοραίτη – συνεργασία με το ίδρυμα Ελπίδα
2012 EROTOPIA Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής
2012 ImagINation Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας
2011 Athens Photo festival Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας
2011 Gallery Art Cargo Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής

email:  titikast@hotmail.com

Last modified: 22/06/2015