ΣΤΑΘΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire της Μεγάλης Βρετανίας, απ’ όπου αποφοίτησε με τιμητική διάκριση στις Καλές Τέχνες και προσανατολισμό στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης Μαθήτευσε πλάι στους καθηγητές – καλλιτέχνες διεθνούς φήμης Lubaina Himid και Chris Meigh – Andrews. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (Master of Arts and Design Network) με ειδίκευση στην κινούμενη εικόνα από το Πανεπιστήμιο Wolverhampton της Μεγάλης Βρετανίας και Παιδαγωγική κατάρτιση από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών.
Το 2006 δίδαξε ως μέλος διδακτικού προσωπικού στο Τμήμα Πληροφορικής και Οπτικοαουστικών Μέσων στο Πρότυπο, Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Raffles Education Corporation Singapore, Raffles LaSalle Institute της Καντόνα, Κίνα. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός Εικαστικών στην δημόσια εκπαίδευση και παράλληλα είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίο.
Στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής πορείας του έχει συνεργαστεί με εταιρείες και φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, στη Διαφήμιση, τη Μόδα, την Επικοινωνία, κλπ. Υλοποίησε εκπαιδευτικά προγράμματα για το παιδί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μελέτες και προτάσεις για την Ψηφιακή Τεχνολογία, την Εικονική Πραγματικότητα και το Κινούμενο Σχέδιο. Το συγγραφικό του έργο εστιάζει στην καταγραφή και διάσωση μύθων. Το δίγλωσσο βιβλίο-λεύκωμα του με τίτλο «Cultural Travelling between Greece and China» εκδόθηκε στην Κίνα το 2007 και έλαβε σημαντικές διακρίσεις, ενώ το 2010 επανεκδόθηκε μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα.
Το 2014 δημιούργησε την εικαστική συλλογή μαξιλαριών Is&Zhu Stathoyiannis. Σχέδιά του εντάχθηκαν στην καλοκαιρινή συλλογή “Theros 2019”, με τον γνωστό σχεδιαστή μόδας Δημήτρη Ντάσσιο και την εταιρεία Dassios. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος και του Συλλόγου «Οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού».

 

 

Last modified: 07/06/2021