Στέλλα Καπεζάνου: Πρωταγωνιστές σε ένα ψεύτικο κόσμο

Η Edit Gallery στη Λεμεσό παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την ατομική έκθεση της Στέλλας Καπεζάνου με τίτλο «Single’s Party». Η έκθεση διαρκεί από τις 19 Μαΐου ως τις 15 Ιουνίου.
H Στέλλα Καπεζάνου είναι εικαστικός καλλιτέχνης που δημιουργεί ευφάνταστα, πολυσύνθετα και ποικιλόχρωμα ζωγραφικά έργα, αντλώντας έμπνευσή από την καπιταλιστική κοινωνία της Δύσης και την υλιστική κουλτούρα. Η δουλειά της επικεντρώνεται στην ανθρώπινη πολυπλοκότητα και υπογραμμίζει τη συναισθηματική αποκοπή που έχουμε από τον κόσμο που δημιουργήσαμε και στον οποίο τώρα ζούμε.
Στην καινούργια της σειρά «Single’s Party», η Καπεζάνου διερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις. Τις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους, τις σχέσεις τους με τα αντικείμενα τους, αλλά και την ίδια την απουσία των σχέσεων. «Οι πρωταγωνιστές μου δε διαδρούν. Είναι ιδιότροποι άνθρωποι που παίζουν σε έναν ψεύτικο κόσμο». Μια υπόγεια ειρωνεία χαρακτηρίζει τη ζωγραφική της, αλλά και μια βαθιά αμφισβήτηση της θέσης μας μέσα στη σύγχρονη κοινωνία, τη δύναμη με την οποία κρατιόμαστε από τα υλικά και, αντιστρόφως, τη δύναμη με την οποία το άυλο ασκεί εξουσία πάνω μας.

Event Information
THE EDIT GALLERY, 1 Agias Zonis str.,Shop 23, Nicolaou Pentadromos Center 3026, Limassol, Cyprus
Εγκαίνια: Κυριακή 19 Μαΐου,  18.30 – 21.00
Διάρκεια: 19 Μαΐου – 15 Ιουνίου 2019
Πληροφορίες: T. +357 25 251710, info@theeditgallery.comwww.theeditgallery.com

 

 

Last modified: 16/05/2019