ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Σοφία Παπαδοπούλου – Τετρακτυς

Η νέα ατομική έκθεση της εικαστικού Σοφίας Παπαδοπούλου «ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ» παρουσιάζεται στη γκαλερί Art Appel  από τις 22 Νοεμβρίου ως τις 7 Ιανουαρίου.
Η Σοφία Παπαδοπούλου χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία του κολάζ, κατακερματίζει φορτισμένες εικόνες, ενώνει ετερόκλητα στοιχεία δημιουργώντας μια νέα φόρμα που οδηγεί στην λύτρωση και στην ψυχική της ισορροπία. Τα έργα της αποτελούν έναν κώδικα στοιχείων που ανασυνθέτει και την βοηθάει να μεταπλάσει την ιδέα της σε ένα εικαστικό έργο.ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Oι συνθέσεις των έργων της, προκύπτουν από τις περιπλανήσεις στο προσωπικό τραύμα. Το πάσχον σώμα μετατρέπεται σε χάρτη, όπου αποτυπώνονται και καταγράφονται οι σχέσεις εξουσίας που ασκήθηκαν πάνω του.
Έργα που σε καλούν να πλησιάσεις κοντά, για να ακροαστείς την ιστορία τους. Η λεπτομέρεια σε αυτόν τον μικρόκοσμο, προσπαθεί να εξαγνίσει το ζήτημα μεγεθύνοντας και επαναλαμβάνοντας την αφήγηση, με χιλιάδες σηματοδοτήσεις, σαν να κραυγάζει ζητώντας βοήθεια, δίνοντας λύση στο πρόβλημα μέσα από το σύνολο της σύνθεσης.
Το κείμενο της έκθεσης υπογράφει ο Γεώργιος Καζάζης, Καθηγητής ΑΣΚΤ.

Event Information

Art Appel Gallery, Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι Αθήνα
Εγκαίνια: Τρίτη 22 Νοεμβρίου
Διάρκεια έκθεσης: 22 Νοεμβρίου – 7 Ιανουαρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 14.00 – 20.30 Σάββατο 11.00 – 15.00 Κυριακή κλειστά Δευτέρα κατόπιν ραντεβού. Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: Τηλ.: 211 11 540 30

Last modified: 01/12/2022