«Σκέφτομαι πάλι, ίσως αυτό που συνειδητοποίησα χθες, το είχα ονειρευτεί νωρίτερα». Ομαδική έκθεση

Θέματα που αφορούν την ενσυνείδηση άλλοτε μέσα από το πρίσμα της ψυχανάλυσης και άλλοτε μέσα από την αυτογνωσία πραγματεύεται η έκθεση που παρουσιάζεται στο χώρο MINU, στου Ψυρρή. Η έκθεση διαρκεί από την 1η Ιουλίου ως την 1η Σεπτεμβρίου και συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:  Απόλλων Γλύκας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Ανδρέας Καλλή, Χριστίνα Κάλμπαρη, Νικολέττα Κατσαμπέρη, Πάνος Ματθαίου, Μάρω Μιχαλακάκου, Ηλίας Σιψάς, Nikos Iavazzo. Επιμέλεια Απόλλων Γλύκας και Εύα Κέκου.

Explosion-Νικολεττα Κατσαμπέρη

Συχνά αναγνωρίζουμε και συνειδητοποιούμε ένα συναίσθημα, μία σκέψη ή μία ιδέα. Η επίγνωση αυτή είναι προϊόν κάποιου είδους ανάδυσης χωρίς πάντα και απαραίτητα να την αναγνωρίζουμε ακριβώς, όπως ένα γνήσιο και ορμέμφυτο συναίσθημα.
Πολλές φορές φαίνεται στην αρχή σαν να μην υπάρχει κάποια λογική χρονική γραμμή ή κάποια σύνδεση, με αυτό το τρόπο η αφηγηματικότητα που προκύπτει είναι τόσο αντιφατική,  ανατρεπτική αλλά και αναμενόμενη ταυτόχρονα που καταλήγει να μας δίνει νέα δεδομένα και να ανατροφοδοτεί ή φωτίζει περισσότερο με στοιχεία και απαντήσεις.

Pray-Ηλίας Σιψάς

To όνειρο, η διαδικασία της βύθισης, η μεταρμηνεία, η ανάλυση αλλά και διαμεσολαβημένη μνήμη είναι καταλυτικά στοιχεία στη διαδικασία αυτή.
Η έκθεση αυτή αποτελεί περισσότερο μια οπτικοποίηση ονείρου, πάνω σε αυτό τον άξονα προσκλήθηκαν οι καλλιτέχνες με σκοπό να θέσουν τη δική τους μάτια, τα δικά τους ερωτήματα και προβληματισμούς.
Αρχική εικόνα: Πάνος Ματθαίου. Never before, Sancho, have I heard you speak so elegantly as now 

Liquid Κόρη – Απόλλων Γλυκας

Event Information
MINU, Σαρρή 50, Αθήνα 105 53
Εγκαίνια: Πέμπτη, 1 Ιουλίου 18.30
Διάρκεια έκθεσης: 1 Ιουλίου – 1 Σεπτεμβρίου 2021
Ώρες λειτουργίας: Ανοιχτά ως τις 11 το βράδυ
Τηλέφωνο: 21 0323 2022

**To MiNU εγκαινιάστηκε το 2020 και  είναι ένας χώρος που συνδυάζει τη πώληση φυτών απ’ όλο τον κόσμο, το ντιζάιν και την γαστρονομία δημιουργώντας  ένα «νησί» στο κέντρο της Αθήνας, όπου ο Πολιτισμός είναι στοιχείο αναφοράς. Με τη παρούσα έκθεση εγκαινιάζεται και ο εκθεσιακός χώρος στο πρώτο όροφο του πολύπλευρου concept περιβάλλοντος του MINU.

 

 

Last modified: 29/06/2021