ΣΑΧΙΝΗΣ ΞΕΝΗΣ

Γεννήθηκε το 1954 στη Θεσσαλονίκη.
Σπουδές: Χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Κώστα  Γραμματόπουλο και Σκηνογραφία με δάσκαλο το Βασίλη Βασιλειάδη, ενώ έχει σπουδάσει Ζωγραφική και στην Ε.N.S.B.A. στο Παρίσι με δάσκαλο το V. Guignebert.
Από το 1985 διδάσκει σχέδιο και χαρακτική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α .Π.Θ. Είναι  Καθηγητής και Διευθυντής του αντίστοιχου Εργαστηρίου.Τον Ιούνιο του 2011εξελέγη Πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών του Α.Π.Θ.
Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε Παγκόσμια συνέδρια Χαρακτικής. Συμμετείχε επίσης σε κριτικές επιτροπές  Μπιενάλε  Χαρακτικής.
Έχει τιμηθεί με το βραβείο χαρακτικής της ΧΙΧ μπιενάλε της Αλεξάνδρειας. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 40 ατομικές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας και έχει συμμετάσχει σε πολλές διοργανώσεις χαρακτικής στο εξωτερικό. Έργα του υπάρχουν στην Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Βορρέ, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην Πινακοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης και Αθήνας, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Φλώρινα, στο Μουσείο Χαρακτικής του Νίκου Γρηγοράκη και σε άλλα Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές

Last modified: 15/02/2017