Σίσσυ Εισαγγελέα: Το πέταγμα των πουλιών ως μόνη λυτρωτική παρουσία…

Η γκαλερί ArtZone παρουσιάζει την έβδομη ατομική έκθεση της Σίσσυς Εισαγγελέα «Perpetual Flying». Η έκθεση διαρκεί από τις 7 ως τις 30 Νοεμβρίου.
Η καλλτέχνιδα γράφει για τον τίτλο της έκθεσης: «Perpetual Flying… ‘Είναι το πρώτο αδέξιο μα ορμητικό πέταγμα των πουλιών μακριά από τη φωλιά, η αναχώρηση των παιδιών από το ζεστό μα βαρύ κουκούλι της εστίας, η ανεύρεση του εσώτερου εαυτού».

Λάδι σε καμβά, 20×80

Την έκθεση προλογίζει η Ελένη Σπανοπούλου η οποία αναφέρει για το έργο της Σίσσυς Εισαγγελέα: «Ζωγραφίζει για να σωθεί…Εμμένοντας στους τόνους του γκρι και των μουντών χρωμάτων, κάπου στις παρυφές των συναντήσεων του μαύρου με το μπλε και το κίτρινο. Χρησιμοποιεί τα χρώματα των υπολοίπων μιας έκρηξης και κυρίως τα στερημένα από φως χρώματα, τα χρώματα της στάχτης και του καμένου πηλού. Μια θυελλώδης εσωτερική πάλη που οδηγεί εμφατικά στην ανάπλαση, στο νέο, στην κίνηση, στο διαρκές ταξίδι προς την αναζήτηση του εσωτερικού κόσμου και την ελευθερία… Αφαιρεί από τα σχήματα το περιττό, από την εικόνα τα δεσμά της φόρμας, από τις γραμμές την ίδια τους την ύπαρξη… Κι ύστερα παραδίνεται στην αφαίρεση μοιράζοντας τον ζωγραφικό της κόσμο στο τελάρο, οριζοντίως και καθέτως, με το Φως της μέρας και το Σκοτάδι της νύχτας… Εναποθέτει στον καμβά της την κίνηση ζωής. Το αύριο, στο πέταγμα των πουλιών, ως μόνη λυτρωτική παρουσία…».

Λάδι σε καμβά, 90×90

Event Information
Art Zone 42, Βασ. Κωνσταντίνου 42, Καλλιμάρμαρο
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 7 – 30 Νοεμβρίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 15.00 – 21.00, Τετάρτη & Σάββατο: 11.00-15.00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.
Πληροφορίες: Τηλ: 2107259549, www.artzone42.gr

Last modified: 05/11/2019