ΡΟΥΦΑΝΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι εικαστικός με έδρα το Λονδίνο.
Η δουλειά του εστιάζει στα μοτίβα, τα υλικά και τις ανθρώπινες σχέσεις, όπως αυτά ορίζονται από την αρχιτεκτονική και τη συνθήκη της ζωής στην πόλη.
Ενεργός φωτογράφος ήδη από νεαρή ηλικία, ο Αριστοτέλης Ρουφάνης είναι ένας αυτοδίδακτος καλλιτέχνης που έχει κατακτήσει το καλλιτεχνικό του μέσο μέσα από μια ολόκληρη σειρά εντατικών φωτογραφικών πρότζεκτ. Με κύριο ενδιαφέρον του το πώς οι άνθρωποι κτίζουν το περιβάλλον στο οποίο ζουν, έχει ταξιδέψει εκτενώς σε ολόκληρο τον κόσμο, δημιουργώντας εικόνες που συνδιάζουν σχολαστική ψηφιακή επεξεργασία με ένα καθαρά προσωπικό καλλιτεχνικό όραμα.
Το 2016 συμμετείχε στο Scope Art Fair Miami Beach, το Fotofever Paris με ατομική έκθεση και στην ιστορική Καλοκαιρινή Έκθεση του Royal Academy of Arts στο Λονδίνο. Το 2017 παρουσίασε ατομική έκθεση στο Scope Miami Beach και νέα έργα στο ZsONAMACO FOTO στην Πόλη του Μεξικό. Τον Σεπτέμβριο 2018 συμμετέχει στην 3η Μπιενάλε Φωτογραφίας του Πεκίνου στο CAFA Art Museum.
Έργα του βρίσκονται στις συλλογές των patrons του Royal Academy, καθώς και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές σε Λονδίνο, Παρίσι, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη και Πόλη του Μεξικό. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί στο British Journal of Photography και άλλα διεθνή μέσα σχετικά με την τέχνη, έντυπα και διαδικτυακά.
Προσεχείς εκθέσεις: φουάρ σε Στοκχόλμη, Αμβούργο, Μαϊάμι, Λος Άντζελες, Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη, ομαδική έκθεση στο Ροτερνταμ (Δεκ 2018), ομαδική έκθεση στο Zeitz Museum of Contemporary Art Africa, Κέηπ Τάουν (Ιαν 2019), Sydney Photo Festival (Μάιος 2019).

Last modified: 19/10/2018