ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΛΕΝΑ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  απ’ όπου και αποφοίτησε το 2012 με καθηγητές τον Γιάννη Καστρίτση στη ζωγραφική και τη Δήμητρα Σιατερλή στη χαρακτική. Από το 2017 έως το 2018 παρακολούθησε το τμήμα κατασκευής και εμψύχωσης θεατρικής κούκλας και μαριονέτας στην Σχολή Ελευθέρων Σπουδών «Ασκαρδαμυκτί» (Αθήνα).
Από το 2014 έως το 2022 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως αναπληρώτρια καθηγήτρια εικαστικών ενώ παράλληλα από το 2014 έως το 2016 εργάστηκε και στην Ειδική Αγωγή.
Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις. Το 2016 συμμετείχε στην Έκθεση Χαρακτικής «Διαδρομές Επίγνωσης» στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος μαζί με τη Δήμητρα Σιατερλή και την Αναστασία Μικρού με συντονίστρια βιωματικής ομάδας την Ψυχοθεραπεύτρια, Αγγελική Κυβέλου. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών και έχει συμμετάσχει σε μπιενάλε ζωγραφικής και χαρακτικής καθώς και σε residential προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως στην 6η ΒIENNALE Φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας, στην 1η  BIENNALE Ελλήνων Σπουδαστών Χαρακτικής 2012 για Exlibris, στο διασυνοριακό πρόγραμμα καλλιτεχνικής δημιουργίας του Δήμου Νόβατσι Π.Γ.Δ.Μ. & του Δήμου Αλμωπίας στο πλαίσιο της πράξης LhiLna: Livinghistory, Livingnature του προγράμματος Ελλάδα – Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Μακεδονίας, στην μπιενάλε DI CARTA / PAPERMADE 2. BIENNALE INTERNAZIONALE DI OPERE DI CARTA in Schio- Palazzo Fogazzaro στην Ιταλία, την έκθεση Feminale – The Womenal στην γκαλερί Gunter Grass Gallery στο Γκντανσκ και στο House of Nuremberg Gallery στην Κρακοβία της Πολωνίας. Επίσης, έχει συμμετάσχει με την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών στην Έκθεση Σύγχρονη Ελληνική Χαρακτική στην 1η Thessaloniki Contemporary Art Fair και στην Ιαπωνία στον εκθεσιακό χώρο του Washi-no-Sato και στο Μητροπολιτικό Μουσείο του Τόκυο

Last modified: 31/05/2023