Γεννήθηκε στην Αθήνα, 1989. Ζεί και εργάζεται στο Λονδίνο.
Η Ειρήνη Πουλιάση είναι εικαστικός και το έργο της πραγματεύεται την έννοια του τραύματος σε συνάρτηση με το συλλογικό ασυνείδητο και τις μοντέρνες δυστοπίες. Το έργο της, εκτείνεται πολυπρισματικά από την ζωγραφική και την γλυπτική στα νέα μέσα. Μέσα από μία σαρκαστική διάθεση και μια εμμονική επαναστατικότητα, κάνει αναφορές σε κοινωνικά θέματα όπως, τις συνέπειες της απώλειας, την αναλώσιμη ταυτότητα, τον πνευματικό ευνουχισμό, αλλά και την υποκειμενικότητα των συμβόλων της δύναμης.
Με καταγωγή από την Κέρκυρα, η Ειρήνη Πουλιάση το 2018 αποφοίτησε από το Chelsea college of arts του Λονδίνου, με μεταπτυχιακό στις Καλές Τέχνες και το 2016 από την Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας με Bachelor και Master Integrated στην ζωγραφική, με καθηγητές τον Θωμά Ζωγράφο και τον Χάρη Κοντοσφύρη.
Το έργο της έχει παρουσιαστεί σε γκαλερί και μουσεία ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων, του Tate Modern στο Λονδίνο, του Μουσείου Τέχνης Sejong στη Σεούλ της Νότιας Κορέας και της Γκαλερί CHARLIE SMITH LONDON στην οποία, τον Φεβρουάριο του 2018, επιλέχθηκε να παρουσιαστεί ως ένας «Νέος Θεός» της τέχνης στην ετήσια έκθεση- παρουσίαση νέων καλλιτεχνών του Zavier Ellis «Young Gods»
Σημαντικές Παρουσιάσεις
2023 Lady Lazarus, Peritechnon Karteris gallery, Athens Greece
2019 Ritalin Shots, Peritechnon Karteris gallery, Athens Greece
2019 Art basel Miami with DAC gallery, Miami, USA
2019 Les Voyageurs, Nout Gallery, Cairo, Egypt
2019 Young Gods, CHARLIE SMITH LONDON,UK
2018 Rituals & Identity, Ann Street Gallery, New York, USA
2018 Prosalendi’s Britannia, Corfu Heritage Foundation, Corfu Greece
2018 Tate Modern. Tate Exchange. Art works of the Future, London, UK.
2017, Sarkothymia solo show, Balkan art Gallery
2017 GIAF, Sejong museum of art, Seoul, South Korea.
2017 Abstract Mind, CICA Museum, Incheon,South Korea
2017 Bodies under surveillance, Bust gallery, Richmond, USA
2017 Stimulus, Greenhouse Berlin, Berlin, Germany
2017 2nd Tirana International Biennial, National Historical Museum, Tirana, Albania.
2016 Osteotopia,solo presentation Florina’s national army Barracks, Florina, Greece.
2016 ABIO, Beton 7 Gallery, Athens, Greece.
Website: www.pouliassi.com Instagram: irenepouliassi
Last modified: 12/01/2023