Πολύχρωμα, συναρπαστικά ταξίδια. Ομαδική έκθεση

 H FokiaNou Art Space παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Travel App» από τις 20 Νοεμβρίου ως τις 18 Δεκεμβρίου. Το ταξίδι είναι διαδρομή και στιγμές, κίνηση, εικόνες και ιστορία, τοπίο, νοσταλγία και όνειρο. Στη σύγχρονη εποχή η μετάβαση από τον ένα τόπο στον άλλο έγινε ιδιαίτερα εύκολη. Η τεχνολογική εξέλιξη των μεταφορικών μέσων σχεδόν εκμηδένισε τις αποστάσεις και τον απαιτούμενο χρόνο.

Μαρία Καραχρήστου

Την ίδια στιγμή το διαδίκτυο προσέφερε μια επιπλέον δυνατότητα ταξιδιού, μέσα από εφαρμογές όπως το  Google Earth που μας επιτρέπει να επισκεπτόμαστε και να εξερευνούμε τον κόσμο στην οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή μας. Η πρόσφατη πανδημία άλλαξε δραματικά τον τρόπο που ταξιδεύουμε ενώ για ένα χρονικό διάστημα το κατέστησε σχεδόν αδύνατο. Αυτή τη περίοδο οι άνθρωποι έχουν αρχίσει σταδιακά να ταξιδεύουν ξανά, με όλους τους περιορισμούς και τους κανονισμούς που έχουν επιβάλλει οι νέες συνθήκες.

Maaike Stutterheim

Οι επιμελητές της έκθεσης «Travel App» κάλεσαν τους καλλιτέχνες να προσεγγίσουν το ταξίδι στη σημερινή εποχή, να μας θυμίσουν το πριν και έχοντας το βίωμα της πρόσφατης πανδημίας, να οραματιστούν το μετά.  Η έκθεση είναι μια απόπειρα επανεκκίνησης, ένα πολύχρωμο και συναρπαστικό ταξίδι με αισιόδοξη ματιά. Παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής και χαρακτικής, βίντεο και φωτογραφία, κολάζ, κέντημα, γλυπτική και σχέδιο.

Ελευθερία Ραπανάκη

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες  Clancy Cavnar, Mary Cox, Sarah Anne Cox, Susan Daboll, Jane Grover, Κυβέλη Ζαχαρίου (αρχική εικόνα), Ιλιάνα Θεοδωροπούλου – Kathryn Laing, Μαρία Καραχρήστου, Νίνα Κοταμανίδου, Λούλα Λεβέντη, Δήμητρα Μαλταμπέ, Clemence B.T.D. BarretJohn Bicknell, Λία Πέτρου, Ελευθερία Ραπανάκη, Stella Sevastopoulos, Maaike Stutterheim, Angel Torticollis, Αλίνα Τσομπανέλλη, Τζώρτζια Τουλιάτου, Chris Hawtin, Werner Hermann. Επιμέλεια: Παναγιώτης Βούλγαρης και Mary Cox

 

Event Information
FoKiaNou 24/7 Contemporary Art Space, Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι, Αθήνα
Εγκαίνια: Σάββατο 20 Νοεμβρίου, 18.00
Διάρκεια: 20 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου Μαρτίου  2021
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Σάββατο 17.00 – 20.00
Πληροφορίες: http://www.fokianou247.gr  Μετρό Ευαγγελισμός

Last modified: 24/11/2021