ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΤΟΥ ΕΛΕΝΗ

Εικαστικός, Διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης ΑΣΚΤ
Σπουδές: Κάτοχος πτυχίου ζωγραφικής (1985) και γλυπτικής (1994) από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.
Ενεργή καλλιτέχνιδα της γενιάς της, έχει εκθέσει το έργο της σε 8 ατομικές και περισσότερες από 100 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Καναδά, Αλβανία,Τουρκία, Λίβανο, Μαρόκο κ.λπ.).
Το 2002-2003 συμμετείχε στο πιλοτικό, διακρατικό πρόγραμμα «Επικοινωνία-Τέχνη», στην Ελλάδα-Ιταλία-Γαλλία με σκοπό να αναζητηθούν νέοι παιδαγωγικοί ορίζοντες μέσω της Τέχνης. Έχει διοργανώσει και μετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες με εισηγήσεις για τη δημόσια, οικολογική και περιβαλλοντική τέχνη και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά έντυπα.
Εκπόνησε και έλαβε το 2007 την πρώτη διδακτορική διατριβή που δόθηκε από το Θεωρητικό Τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Συγγραφέας του βιβλίου «Έργα Τέχνης Μεγάλης Κλίμακας στον Αστικό και Φυσικό Χώρο. Από τη δεκαετία του ΄60 έως τον 21ο Αιώνα».
Εμπνεύστηκε και διευθύνει από το 2013 το project κοινωνικής τέχνης «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» ή «το Σύμβολο της Αμοιβαιότητας», ένα έργο δημόσιου χαρακτήρα με κοινωνική απήχηση.

 

Last modified: 07/04/2014